Kısa URL: https://ml.md/lc156216
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2021
557 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 adet limonun kabuğu – rende
Sosu için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 adet limonun suyu
Sos tencerenize süt ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
Ocağa alın ve hafif ılınana kadar karıştırarak pişirin.
Toz şeker ve yumurtaları rengi açılıncaya kadar çırpın.
Ardından ayçiçek yağı ve sütü ilave edip, çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edip spatula yardımıyla karıştırın.
Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Kekiniz fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip, dilimleyin.
Soğuyan sosu kekin üzerine dökün ve soğuyuncaya kadar bekleyin.
Ardından servis edin.
Not: Sütünüzün sıcak olmaması önemli. Sıcak olmayan sütünüzün içerisine limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Kullandığınız kek kalıbının genişlik ve derinliğine göre pişirme süresine dikkat ediniz. Biraz daha az veya fazla olabilir. Tarifte 30 cm. çaplı yuvarlak cam fırın kabı kullanılmıştır.
3 Yumurta
1 Su Bardağı Torku Kristal Şeker
200 gr Eritilmiş Ilık Torku Tereyağı
2 Limonun Rendelenmiş Kabuğu
1,5 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Haşhaş
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Islatmak İçin:
Yarım Çay Fincanı Limon Suyu
Yarım Çay Fincanı Torku Kristal Şeker
Yarım Çay Fincanı Su
Kek için yumurtaları kristal şekerle çırpın. Diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip çırparak kek hamurunu hazırlayın. 22-24 cm çapında bir kek tepsisine boşaltıp 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Keki ıslatmak için su, kristal şeker ve limon suyunu bir cezvede kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine soğuk şerbeti döküp dilimleyerek servis yapın.