|
|
Limonlu Kareler |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc47925
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2010
1,841 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
190 gr Teremyağ
2,5 su bardağı + 1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
6 çorba kaşığı Bizim Mutfak Pudra Şekeri
1 çay kaşığı Tuz
Süslemek için:
Bizim Mutfak Pudra Şekeri
İç Malzeme için:
4 adet yumurta
4 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
Bir tutam Tuz
2 adet limon
1 kahve fincanı süt
Isıya dayanıklı bir cam kaba yağlı kağıt yerleştirin. Dış tabakayı hazırlamak için yağı rendeleyin. Unu, pudra şekeri, tuz ve rendelenmiş yağı büyük bir kaba aktarın ve kolay ufalanabilir hale gelinceye kadar iyice karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı cam bir kabın içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üstü kızarıncaya kadar 16-18 dakika pişirin. İç kısmını hazırlamak için yumurtaları, tozşekeri, unu ve tuzu orta boy bir kapta iyice karıştırın. 2 limonun suyunu ve sütü ekleyin. Hazırladığınız karışımı sıcak haldeki dış tabakanın üzerine dökün. Fırının ısısını 150 dereceye düşürün ve üstü kızarıncaya kadar 18 dakika pişirin. Keki fırından alın. Ilınınca 5 santimlik karelere bölün. Üzerlerine pudra şekeri serpin. Servis yapın.
|
Limonlu Kareler |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43280
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2009
2,129 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 paket Ülker Pötibör sütlü bisküvi
½ bardak un
1/4 su bardağı kahverengi şeker
1/4 su bardağı dolap ısısında margarin
1 paket krem peynir
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
3,5 çorba kaşığı taze limon suyu
1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
1. Fırını 175 derecede ısıtın.
2. Isıya dayanıklı 20 cm’lik herhangi bir dikdörtgen/kare kabı, yanlarını da kapatacak şekilde alüminyum folyoyla kaplayın.
3. Pötibörleri robotta çekin. İçine ½ bardak un ve kahverengi şeker ilave edip karıştırın.
4. Robot hareket halindeyken soğuk margarini ilave edip iri taneli ekmek kırıntısı görünümü alana kadar karıştırın.
5. Elde ettiğiniz karışımı folyoyla kapladığınız kalıba yayın ve bir bardağın arkasıyla bastırarak düzleştirin. Fırında 15 dakika pişirin.
6. Bu arada krem peynir ve toz şekeri mikserle orta hızda çırpın, yumurtaları ve unu ilave edip çırpmaya devam edin.
7. 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra pişirdiğiniz bisküvi karışımının üzerine dökün. Fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Ortasına kürdan soktuğunuzda kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.
8. Fırından çıkarıp soğutun. Üzerini folyoyla sarıp en az 3-4 saat, tercihen 1 gece boyunca dolapta bekletin.
9. Servis yapmadan önce pudra şekerini ve kalan 2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesini de serpip karelere bölün.
|
|
Limonlu Kareler Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|