|
LİMONLU KEK |
 |
EKO
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.09.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc40604
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2009
4,325 defa indirildi / yazdırıldı
|
3/4 bardak toz şeker
1 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı un
3 yumurta
1 limon kabuğu
1 çay bardağı limon suyu
3 bardak süt
biraz tuz
Bir tencereye yağ ve şeker koyulup iyice çırpılarak köpük köpük yapılır. Ayrı bir yerde birkaç kez çırpılmış yumurta sarıları, un, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, süt ve tuz ilâve edilip karıştırılır. Yumurta akları da bir tutam tuz ilâvesiyle çırpılıp kar haline getirildikten sonra ilâve edilir. Karıştırıldıktan sonra, içi hafifçe yağlanıp şekerlenmiş kalıba dökülür. Kalıp da içinde,su bulunan daha geniş bir tepsiye oturtulup orta fırında 45 dakika kadar pişirilir. Üzeri kızarınca pişmiş demektir. Tepsi çıkarılır, soğuduktan sonra dilim dilim kesilip servis yapılır.
|
LİMONLU KEK |
 |
doktrin
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.05.2009
Mesajlar: 41 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc36601
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
4,872 defa indirildi / yazdırıldı
|
8-10 kişilik
3 adet yumurta
100 gram tozşeker
100 gram margarin
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
150 gram kek un
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet klementin mandalinanın rendelenmiş kabuğu
100 gram çikolata
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı vişne
Yumurta ve tozşekeri bir kapta çırpın. Oda sıcaklığındaki margarini ardından da kabartma tozu, limon suyu ve kek unu ekleyip tekrar çırpın. Üzerine rendelenmiş limon ve mandalina kabuklarını ilave edin. Hamuru, hafifçe yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Üzerine vişne ve kırılmış çikolataları serpin. Üstünü alüminyum folyo ile kaplayın. 200 derece fırında, kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Dilimleyerek servis yapın.
|
LİMONLU KEK |
 |
IQ
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.04.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23104
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2008
4,652 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
3 su bardağı un
1/2 limon suyu
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Yoğurdu, şekeri ve sıvı yağı karıştırın. Yumurtaları ilâve edip çırpın. Limon kabuğunu rendeleyin. 3 bardak unu katın. Yarım limonun suyuna kabartma tozunu koyun, köpürsün. Bunu da diğer karışıma katın. Yağlı kalıba döküp fırına verin.
|
Limonlu kek |
 |
zencefil
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.09.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17841
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2007
4,925 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta,
2 su bardağı tozşeker,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı un,
1 su bardağı pirinç unu,
250 gram margarin,
2 çay kaşığı limon tuzu,
1 adet limonun suyu.
Üzerine:
100 gram beyaz çikolata,
1 çorba kaşığı margarin,
3 çorba kaşığı limon suyu,
1 adet limon kabuğu rendesi
Kek hamuru için geniş bir kap içinde yumurtaları ve tozşekeri iyice karıştırın. Şeker eridikten sonra kabartma tozunu ilave edin. Ardından un ve pirinç ununu ekleyin. 250 gram margarini eritip, malzemelerle karıştırın. Son olarak içinde limon tuzunu erittiğiniz limon suyunu da ilave edin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. 150 derece fırında 1 saat pişirin. Piştikten sonra kalıbı çıkarıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta beyaz çikolata, margarin, limon suyunu bir kaseye koyun. Benmari usulü eritin.
Çikolata eridikten sonra limon kabuğu rendesini de katın. Sosu, kekin üzerine döküp, soğuttuktan sonra servis yapın.
|
Limonlu Kek |
 |
jetaşçı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2007
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17448
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2007
4,709 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet pasta için Gerekli malzeme:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı maya
5 adet yumurta
300 gr toz şeker (vanilyalı)
Yaklaşık bir kase taze krema
2 kahve fincanı eritilip soğutulmuş tereyağı
Yarım kase taze limon suyu
4 adet limon kabuğu rendesi
Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın. 24 cm çapında iki adet kek kalıbını yağlayın. Bir tarafta maya ve unu karıştırıp bekletin. Yumurta ve vanilyalı şekeri katılaşıncaya kadar mikserde yavaş ayarda çırpın.
Krema, mayalı un, eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Akıcı hale gelene dek çırpmaya devam edin.
Karışımı kek kalıplarına bölüştürüp 1 saat fırında tutun. Kalıplarında soğuttuktan sonra çıkarıp servis yapın.
|
Limonlu kek |
 |
yaralı yürek
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.08.2007
Mesajlar: 29
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16840
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2007
4,818 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1/2 su bardağı limon suyu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Limon kabuğu
Limon kabukları ve şekerin rengi sarıya dönene kadar çırpılır. Yumurtalar eklenip iyice kabarıp, şeker eriyene kadar karıştırılır. Süt ve sıvı yağ ilave edilir. Vanilya ve limon suyu eklenir. Elenmiş un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. Kağıjt kek kalıplarının 2/3'ünü geçmeyecek şekilde hamur paylaştırılır. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakikada pişirilir. Not: 1/2 su bardağı limon suyunu 3 adet limondan elde edersiniz. 3 limonun kabuğunu da keke katarsınız.
|
Limonlu Kek |
 |
bykuş
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.06.2007
Mesajlar: 21 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc15908
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2007
4,760 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. margarin
250 gr. pudra şekeri
6 yumurta
375 gr un
1 adet limonun kabuk rendesi
1 adet limonun suyu
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Margarini krem haline gelene katlar mikserde iyice karıştırın. Elenmiş pudra şekerini yağa ilave ederek 3 dakika daha karıştırın ve yumurtaları birer birer kırıp karıştırmaya devam edin. Yağ ile şekeri iyice yedirin. Daha sonra limon suyunu, baking povvderı, vanilyayı, elenmiş unla beraber karışıma ekleyin, ince olarak rendelediğiniz limon kabuklarını da koyun. Elde ettiğiniz karışımı, önceden yağlayıp unladığınız formalara doldurun. 160°C - 170°C ısıda 45 - 55 dakika pişirin. Soğuyan keklerin üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.
ML® Şirin Kekler için tıklayın
ML® Şirin Kekler Videosu

|
Limonlu Kek |
 |
damak tadı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc15775
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2007
5,323 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
2 paket şekerli vanilin
İlk olarak kek kalıbını yağlayın. Şeker ve yumurtayı koyulaşıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi ile vanilini ekleyip, kanştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin. Hazırladığınız hamuru kek kalıbına dökün. 180°C'de ısıtılmış fınnda 35-40 dakika pişirin. Pişen keki kalıpta biraz soğuduktan sonra ters çevirip çıkartın.
ML® Limonatalı Kek için tıklayın

|
Limonlu Kek |
 |
AyGölgesi
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc4111
Gönderme Tarihi: 25.May.2006
5,487 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr Margarin
1 Bardak Seker
1 1/2 Bardak Un
1/2 Kahve Kasigi Tuz
3 Adet Yumurta
3 Çay Kasigi Kabartma Tozu
2 Kahve Kasigi Vanilya
1 Adet Limon Kabugu (Rende)
Margarin, seker ve tuzu çirpma teli ile köpük olana kadar çirpin.
Yumurtalari teker teker katarak yedirin. Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabugunu harmanlayarak karisima katin, karistirin. Kek kalibini yaglayin. Karisimi dökerek kizdirilmis firinda 45 dakika pisirin.
ML® Sütlü Kek Videosu

|
Limonlu Kek |
 |
AyGölgesi
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc2579
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
5,360 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 limonun suyu
125 gr margarin
2 su bardağı un
1/2 limonun rendesi
1.5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın, erimiş margarini ilave edip biraz daha çırpın. Sonra diğer malzemeleri de katıp, yağladığınız kek kalıbına dökün ve orta hararette pişirin.
ML® Royal Kek için tıklayın

|
Limonlu Kek |
 |
BelmaGüngören
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 80 Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1478
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2006
16,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 çorba kaşığı limon suyu
3 yumurta ve 1,5 su bardağı toz şeker bir kabın içerisinde köpük haline gelene kadar çırpılır, üzerine 3 su bardağı un, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve kabartma tozu eklenerek bir süre yine mikserle karıştırılır. Uygun kıvama gelince limon kabuğu rendesi ve limon suyu konduktan sonra, kek bir kaşıkla karıştırılır, yağlanmış büyük bir kek kalıbına konarak 175 derecede 40 dakika pişirilir. Kek pişerken kesinlikle fırın kapağı açılmaz, aksi halde kabaran kekin sönmesine neden olursunuz.
ML® Limonlu Kek için tıklayın

|
|