|
Limonlu Kek |
 |
BelmaGüngören
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 80 Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1478
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2006
16,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 çorba kaşığı limon suyu
3 yumurta ve 1,5 su bardağı toz şeker bir kabın içerisinde köpük haline gelene kadar çırpılır, üzerine 3 su bardağı un, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve kabartma tozu eklenerek bir süre yine mikserle karıştırılır. Uygun kıvama gelince limon kabuğu rendesi ve limon suyu konduktan sonra, kek bir kaşıkla karıştırılır, yağlanmış büyük bir kek kalıbına konarak 175 derecede 40 dakika pişirilir. Kek pişerken kesinlikle fırın kapağı açılmaz, aksi halde kabaran kekin sönmesine neden olursunuz.
ML® Limonlu Kek için tıklayın

|
Limonlu Kek |
 |
AyGölgesi
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc2579
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
5,335 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 limonun suyu
125 gr margarin
2 su bardağı un
1/2 limonun rendesi
1.5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın, erimiş margarini ilave edip biraz daha çırpın. Sonra diğer malzemeleri de katıp, yağladığınız kek kalıbına dökün ve orta hararette pişirin.
ML® Royal Kek için tıklayın

|
Limonlu Kek |
 |
AyGölgesi
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc4111
Gönderme Tarihi: 25.May.2006
5,460 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr Margarin
1 Bardak Seker
1 1/2 Bardak Un
1/2 Kahve Kasigi Tuz
3 Adet Yumurta
3 Çay Kasigi Kabartma Tozu
2 Kahve Kasigi Vanilya
1 Adet Limon Kabugu (Rende)
Margarin, seker ve tuzu çirpma teli ile köpük olana kadar çirpin.
Yumurtalari teker teker katarak yedirin. Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabugunu harmanlayarak karisima katin, karistirin. Kek kalibini yaglayin. Karisimi dökerek kizdirilmis firinda 45 dakika pisirin.
ML® Sütlü Kek Videosu

|
Limonlu Kek |
 |
damak tadı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc15775
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2007
5,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
2 paket şekerli vanilin
İlk olarak kek kalıbını yağlayın. Şeker ve yumurtayı koyulaşıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi ile vanilini ekleyip, kanştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin. Hazırladığınız hamuru kek kalıbına dökün. 180°C'de ısıtılmış fınnda 35-40 dakika pişirin. Pişen keki kalıpta biraz soğuduktan sonra ters çevirip çıkartın.
ML® Limonatalı Kek için tıklayın

|
Limonlu Kek |
 |
bykuş
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.06.2007
Mesajlar: 21 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc15908
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2007
4,737 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. margarin
250 gr. pudra şekeri
6 yumurta
375 gr un
1 adet limonun kabuk rendesi
1 adet limonun suyu
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Margarini krem haline gelene katlar mikserde iyice karıştırın. Elenmiş pudra şekerini yağa ilave ederek 3 dakika daha karıştırın ve yumurtaları birer birer kırıp karıştırmaya devam edin. Yağ ile şekeri iyice yedirin. Daha sonra limon suyunu, baking povvderı, vanilyayı, elenmiş unla beraber karışıma ekleyin, ince olarak rendelediğiniz limon kabuklarını da koyun. Elde ettiğiniz karışımı, önceden yağlayıp unladığınız formalara doldurun. 160°C - 170°C ısıda 45 - 55 dakika pişirin. Soğuyan keklerin üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.
ML® Şirin Kekler için tıklayın
ML® Şirin Kekler Videosu

|
Limonlu Kek |
 |
rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc43608
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2009
4,742 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yumurta
1,5 Su bardağı un
1,5 Su bardağı nişasta
1,5 Su bardağı toz şeker
1,5 Küçük paket margarin (125 gramlık)
1 Limon suyu ve rendesi
1 Çay kaşığı karbonat
Yumurtayı çukur bir kapta şeker eriyene kadar çırpınız.
Margarini kalıpta eriterek soğuk olarak ilâve ediniz.
limon suyunu, limon kabuğu rendesini, kabartma tozu ile elenmiş un ve nişasta karışımını katınız ve karıştırınız.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltınız.
Kızdırılmış fırında, orta hararette 40 dakika pişiriniz.
Fırından çıkarttıktan sonra 5-6 dakika bekletilip servis tabağına alınız.

|
Limonlu Kek |
 |
şerbet
Aşçı

Kayıt: 07.03.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc96579
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2014
1,660 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun suyu
2.5 su bardağı un
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Eritilmiş yağı, şekeri, sıvı yağı ve sütü karıştırıp çırpın. Limon suyunu ve kabuğunu ekleyin. Kabartma tozu ve un ekleyin. Kek harcını kağıt kek kalıplarına paylaştırın. 175 derecede 45 dakika pişirin.

|
Limonlu Kek |
 |
canik
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc100898
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2014
1,443 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta (sarısı, beyazı ayrılmış)
3 çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı un
1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
1/4 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı tereyağı (yağlamak için)
Yarım su bardağı ekmek kırığı
Bir kapta yumurta sarılarını, şeker ve unla katılaşıncaya kadar çırpıp limon kabuklarını koyun. Başka bir kapta, kremayı çırpıp yumurta sarılı karışıma ekleyin. Yumurta beyazlarını çırpıp karışıma ilave edin. Karıştırın. Fırın kabını yağlayın. Ekmek kırığını serpin. Kabı ters çevirerek ekmek kırıklarının fazlasını silkeleyin ve karışımı hazırladığınız kaba dökün. Fırında 40 dakika pişirin. İlk 25 dakika fırının kapağını açmayın.

|
Limonlu Kek |
 |
güvercin
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.01.2015
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104494
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2015
1,535 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
2 adet limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su barağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 limon suyu
Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. Yumurtanın rengi açılıp köpürünce içine sıvı yağı, sütü, limon kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyip bu karışımın içine ekleyip karıştırın. Boza kıvamında bir karışım olunca yağlanmış unlanmış dikdörtgen kalıbına boşaltın. Bu keke bol limon güzel bir tat veriyor. 170 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız kekin biraz soğuması gerekmektedir. Sonra servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpip ikram edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.10.2023
|
Limonlu Kek |
 |
akşen
Aşçı

Kayıt: 19.03.2015
Mesajlar: 10 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc106063
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2015
1,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet limon
1 çay bardağı kıyılmış badem
1.5 çay bardağı şeker
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Limonların kabuklarını rendeleyip ekleyin. Bir limonun suyunu sıkıp yoğurtla karıştırın, karışımın içine ekleyip çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı dökün. Son alarak kıyılmış çiğ bademi katıp karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp 170 derecedeki fırında pişirin.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 15.04.2022
|
Limonlu Kek |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc110422
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2015
1,338 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
2 limon suyu
1 çay bardağı kıyılmış badem
Çırpma kabının içinde yumurta, şeker ve sıvı yağla birlikte iyice çırpın. İçine limonların kabuklarını rendeleyip ekleyin. Bir limonun da suyunu sıkıp yoğurtla karıştırın ve karışımın içine ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı dökün. Son olarak kıyılmış çiğ bademi ve balı içine boşaltıp bu karışımı yağlanmış, unlanmış bir kek kalıplarının içine aktarın. 170 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.10.2023
|
Limonlu Kek |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc125205
Gönderme Tarihi: 10.May.2017
1,042 defa indirildi / yazdırıldı
|
240 gram un
5 adet yumurta
300 gram şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 adet limon
140 gram krema
80 gram margarin
Bir tutam tuz
Limonların sadece sarı taraflarını rendeleyin, sularını sıkın. Yumurta, şeker, limon kabukları ve suyu bir kaba alın karıştırın, içine krema ve tereyağını da ekleyip bütün malzemeler karışana kadar çırpın. Ayrı bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın,sıvı karışımı kuru karışımın üstüne dökün ve çırpma teliyle homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Daha önceden 180 dereceye getirdiğiniz fırında kabarıp açık kahverengi bir renk alana kadar ortalama 50 dakika pişirin.

|
Limonlu Kek |
 |
merinos
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2017
Mesajlar: 40 Şehir: Karaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc128832
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2017
945 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
5 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Yumurtaların aklarıyla, sarılarını ayırın. Akların içine tuz ilave edip mikserle iyice çırpın. 1 bardak toz şekeri ilave edin ve tekrar çırpın. Yumurta sarılarını da ayrı bir kapta çırpın. 1 bardak toz şeker koyarak çırpmaya devam edin ve çırptığınız yumurta aklarıyla karıştırın. Mikserin hızını azaltın ve kalan malzemeleri ekleyin.
Hamuru, yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında, 175 derecede pişirin. Dilerseniz tek tek muffin kaplarında da pişirebilirsiniz.
Süslemesi için; pudra şekeri ve kurabiyelerle keki süsleyin. Dilerseniz muffinlerin dışlarını renkli kâğıtları dekoratif şekillerde keserek resimde gördüğünüz gibi hoş bir görüntü sağlayabilirsiniz.

|
Limonlu Kek |
 |
kuzucukkk
Aşçı

Kayıt: 10.10.2017
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128897
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2017
1,242 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı yağsız süt
1 limon
Dondurma
Yumurta ve şekeri büyük bir cam kaseye alıp çırpın. Sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu harca ilave edin. Limonun tamamını rendeleyip kek harcına ilave edin ve karıştırın. Zeytinyağını ilave ederek birkaç dakika daha karıştırın. Kek harcını içi yağlanmış küçük bir kek kalıbına doldurun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Keki ılındıktan sonra dondurma ile birlikte servis yapın.

|
Limonlu Kek |
 |
tıfıl aşçı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc132334
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2018
1,194 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram margarin
125 gram tozşeker
4 adet yumurta
50 ml süt
1 adet limon kabuğu rendesi
300 gram un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
Yeteri kadar pudra şekeri
Yeteri kadar limon reçeli
Margarini ve şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları ve sütü ekleyip karıştırın. Limon kabuğu rendesi, un, kabartma tozu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
Hamuru kek kalıbına aktarıp 180 derceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Üzerine limon reçeli ile süsleyip servis yapın.

|
Limonlu Kek |
 |
durgun
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142241
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2019
577 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
1,5 bardak kadar şeker
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
2 paket vanilya
Ön hazırlık olarak yuvarlak bir kalıbı yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Şeker ve yumurtayı bir kaba alın. Koyulaşıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi, vanilya ve limon suyunu ekleyip biraz daha çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin. Bir çatal yardımıyla karıştırın.
Hazırladığınız hamuru kek kalıbına dökün. 35-40 dakika orta hararetli fırında pişirin. Bu sürenin sonunda kekin ortasına bir bıçak batırın. Temiz çıkıyorsa kek hazır demektir. Biraz kalıbında bekletin, kalıbından ters çevirip çıkartın. Servis yapın.

|
Limonlu Kek |
 |
masa üstü
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc149049
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2020
490 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
2 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
Geniş bir kaba yumurtaları alın ve köpürene kadar çırpın.
Şekeri ekleyin ve mikser yardımıyla iyice çırpın.
Sıvı yağ, rendelenmiş limon kabuğu ve nişastayı karışıma ekleyin.
Elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekleyin.
Bir silikon spatula yardımıyla karışımı aşağıdan yukarıya olacak şekilde karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine kek hamurunu alın.
Keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

|
Limonlu Kek |
 |
vitray
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.03.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc149287
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2020
562 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 adet limon
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ilave edip birkaç dakika çırpın.
Süt, sıvı yağı ve 4 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.
Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyip çırpın.
En son rendelenmiş limon kabuğunu da ilave edip karıştırın. Kekinizin hamuru cıvık olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.
Kek hamurunuzu önceden yağladığınız fırın kabınıza dökün ve eşit bir şekilde yayın.
Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Üzeri kızaran kekin içini de kürdanla kontrol edin ve pişmişse fırından çıkarın.

|
Limonlu Kek |
 |
müsabaka
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.07.2020
Mesajlar: 22 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151779
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2020
351 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
İsteğe göre yarım çay bardağı çoko damla
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limonun rendesi
2.5 su bardağı un
Öncelikle her kek tarifinde olduğu gibi yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Yumurtanın üzerine süt, sıvı yağ ve vanilya ekleyin ve karıştırın.
Rendelediğiniz limonun kabuklarını ekleyin ve suyunu da karışıma sıkın. Ardından çoko damlaları da ekleyin.
Son olarak un ve kabartma tozunu da ilave ederek hamuru karıştırın. Unu elerseniz kekiniz daha güzel kabarır.
Kek hamuru margarinle yağlanmış kalıba dökerek 180-200 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
Keki pudra şekeri, fıstık veya limonla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Not: Dileyenler üzerine sos da hazırlayabilir. Aynı ölçüleri limon yerine portakalla da deneyebilirsiniz.

|
Limonlu Kek |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc160868
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2021
211 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı limon suyu
5 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Akları tuz ile birlikte mikserde çırparak kar haline getirin. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyip, yeniden çırpın. Ayrı bir yerde sarıları da mikserde çırpıp kalan 1 su bardağı toz şekerle yeniden çırpın. Ak ve sarıları karıştırın. Mikserin hızını azaltıp, kalan malzemeyi ekleyin. Yağlanmış kek kalıbın alıp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Dilimleyip servis yapın.

|
|