|
Limonlu Mercan Balığı |
|
Fazilet
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2007
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16417
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2007
3,745 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr taze fasulye
100 gr havuç, 1 limon
100 gr taze soğan
600 gr mercan balığı filetosu
1 çay kaşığı karabiber, kekik
1 çay kaşığı mısır nişastası
3.5 su bardağı su, Maydanoz, tuz
Fasulye, taze soğan ve havucu temizleyip uzun şeritler halinde doğrayın. Bir fırın kabına hazırladığınız sebzeleri yerleştirip üzerini balık filetolarıyla kapatın. Tuz, karabiber ve kekik serpin. Balıkların üzerine halka şeklinde doğranmış limon dilimleri yerleştirin. Mısır nişastasını suyla ezip üstüne gezdirin. 1 su bardağı su ilave edip 20 dakika fırınlayın.
|
Limonlu Mercan Fırın |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc104340
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2015
1,969 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet (1 kilo) mercan
Sosu için:
5 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
2 adet limon
Tuz
Mercanları bir bıçağın burnu ile karnından hafifçe yararak içini temizleyip ve bol su ile yıkayın. Fazla suyunu havlu peçete yardımıyla silin. Oval bir kapta oda sıcaklığındaki yağın içine doğranmış maydanoz, limon kabuğurendesi, ezilmiş sarımsağı karıştırın. Balığın içine bir bıçak yardımıyla sürün. Balığı alüminyum folyo üzerine alarak üzerine dilimlenmiş limonlar ile kaplayın ve üzerine de kapatarak önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 25 dakika pişirin. Pişen balığı fırından aldıktan sonra üzerindeki limonlarını bir kenara alıp balığı derisinden ayırın. Sıcak iken hazırladığımız yağdan bir parça üzerine koyun.
|
|