Kısa URL: https://ml.md/lc111485
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2015
1,235 defa indirildi / yazdırıldı
2 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
Kızartmak için:
100 gram yağ
İç için:
1 kahve fincanı sanayağ
1+1/2 su bardağı toz seker
6 adet muz
1 adet limon
2 çorba kaşığı ceviz içi
Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın.
Tavada biraz yağı kızdırın. Hazırladığınız karışımdan tavanın tabanını kaplayacak kadar dökün. Bir tarafı kızarınca, kapak yardımıyla ters çevirip arka yüzünü de pişirin. Hamur bitinceye kadar işlemi sürdürün.
Yağı ve 1 kahve fincanı toz şekeri küçük bir tavada eritin. Muzları dilimleyip şekerli yağa ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve ateşten alın.
Yağlanmış fırın tepsisine bir krep yerleştirin. Üzerine muzlu karışımdan yayın ve tekrar kreple kapatın. En üstte krep kalacak şekilde bir kat muz bir kat krep döşeyin. Ceviziçi ve kalan tozşekeri en üstteki krebin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc135956
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2018
610 defa indirildi / yazdırıldı
150 gr un
Bir tutam tuz
4 adet yumurta
250 ml. süt
90 gr margarin
Harcı için:
250 ml. krema
6 yemek kaşığı toz şeker
3 adet ezilmiş, muz
2 yemek kaşığı sıkılmış limon suyu
Krep hamurunu hazırlayın ve 12 adet krep pişirin. Krepleri bir tabağa üst üste koyun ve ılık bir fırında bekletin.
Krema ve 2 yemek kaşığı toz şekeri koyulaşana dek çırpın.
Ezilmiş muzları ve limon suyunu azar azar içine ekleyin ve karıştırın.
Her bir krebin içine 3-4 yemek kaşığı harç koyun ve yayın. Rulo şeklinde sarın. Kalan toz şekeri üzerlerine serpiştirin. Hemen servis yapın.