Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Badem Tatlısı Tarifleri > Limonlu Revani (4 adet - 155,331 defa bakıldı)

Limonlu Revani


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Limonlu Revani

hipokrat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.08.2010
Mesajlar: 23
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc54691
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2010
4,018 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket margarin
2 paket kabartma tozu
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
3 su bardağı un
Şurup için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 adet limon

Şurup malzemesi biraraya getirilir, kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Margarin eritilir ve ılıtılır. Üzerine diğer malzemeler eklenir, karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. 180 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir. Sıcak revaninin üzerine soğuk şurup gezdirilir. Şurubu çekince dilimlenir ve servise sunulur.



Limonlu Revani

lokomotif
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.09.2013
Mesajlar: 38
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc92670
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2013
2,264 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket margarin
1 fincan un
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limonun kabuğu
1.5 adet lımon suyu
2 su bardağı su

Yumurtalarla şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz. Yoğurdu, irmiği, margarini ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Hep aynı yönde çırpmaya devam edelim. Daha sonra içine unu ve kabartma tozunu eleyerek koyalım. En son olarak vanilyayı, rendelenmiş limon kabuğunu ve limon suyunu ekleyelim. 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz fakat ilk 30 dakika fırının kapağını açmıyoruz. (şerbet için 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, 1 limon suyu) Şerbetin de tatlıyı fırına vermeden önce kaynamış olması gerekiyor. Fırından çıkan tatlımız ılık olacak şekilde şerbetini dökelim.



Limonlu Revani

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170024
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2023
193 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Şurup:
3 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Revani
3 yumurta
1 çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
1 limon kabuğu rendesi
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)

Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Revani karışımını bir çırpma kabına boşaltın. Yumurta, süt, limon aroması ve limon kabuğu rendesini ekleyip 5 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 45 dakika
Fırından çıkarıp kare şeklinde dilimleyin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup servis yapın.



Limonlu Revani

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179675
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2024
91 defa indirildi / yazdırıldı




Şerbeti için:
1 litre su
750 g toz şeker
5-6 damla limon suyu
Keki için:
4 adet yumurta
200 g toz şeker
200 ml sıvı yağ
200 g Ekşi Krema veya Yoğurt
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet limonun suyu
200 g un
200 g irmik
10 g kabartma tozu
5 g vanilya

Şerbet için, uygun bir tencereye su ve toz şekeri aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika kaynatın.
Sonrasında limon suyunu ekleyin, karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın.
Ardından ocaktan alıp soğuması için kenara bırakın.
Keki için, yumurtaları geniş bir kabın içine kırın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar çırpın.
Sıvı yağ, ekşi krema (veya yoğurt), limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyin ve karışımı pürüzsüz olana kadar çırpın.
Yağlanmış bir dikdörtgen borcama veya fırın kabına kek harcını dökün.
Harcın eşit yayılması için fırın kabını biraz hareket ettirin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuyan şerbeti üzerine gezdirin ve şerbetin iyi çekmesini bekleyin.
Oda sıcaklığına gelen limonlu revaniyi buzdolabına kaldırın ve birkaç saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken revaniyi dilimleyin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.







Limonlu Revani Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(4 adet Limonlu Revani 155,331 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort