|
Limon Sorbe |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178523
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2024
106 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram toz şeker
40 gr gram pudra şekeri
1 su bardağı limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
600 mililitre su
Süslemek için:
4 dal taze nane yaprakları
Şurup için, bir tencerede su ve şeker homojen bir karışım haline gelene kadar kaynatın.
Şurup kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Şekerli şurubu bir kaseye aktarın ve rendelenmiş limon ile karıştırın.
Limon suyunu ve pudra şekerini de ekledikten sonra iyice karıştırın.
Karışımı donduracağınız kalıba alın ve 1 gece buzlukta bekletin.
Nane yaprakları ile servis edin.
|
Limonlu Sorbe |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157414
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2021
288 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı bal
2 bardak su
1 bardak limon suyu
1 limonun rendelenmiş kabukları
2 adet limon (İçine sorbeyi koymak için)
Balı ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Ocaktan alıp limon kabuğu rendesini, limon suyunu ekleyip karıştırın. Karışımı bir gece buzlukta bekletin.
2 adet limonu dörde bölün. İçlerini çıkarın. Buzluktan çıkarttığınız sorbeyi limon kabuklarına doldurun. Bu şekilde tekrar buzdolabına koyarak iki saat daha bekletin. Sorbeniz hazır.
|
Limonlu Sorbe |
|
osman abi
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140026
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2019
563 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.unipro.com.tr
Hazır baklava yufkası
Krater Meyveli Dondurma Bazı 50 gr
Toz şeker 250 gr
Sıcak su 1000 ml
Krater Limon ûzü 80 gr
4 veya 5 adet hazır baklava yufkasının her bir katı eritilmiş Alba ile yağlanır, en üst kat yağlandıktan sonra her tarafını kaplayacak şekilde pudra şekeri serpilir ve silikon kalıp içine yerleştirilir, kızgın fırında karamelize oluncaya kadar bekletilir.
Dondurma bazı, toz şeker ile karıştırılır, sıcak suya katılır, pürüzsüz bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılır. Meyve özü katıldıktan sonra 30 dakika kadar bekletildikten sonra dondurma makinesine konur. 20'ye yakın Krater Meyve özü vardır, şayet kendi yaptığınız dondurmaya (1000 gr için 20 gr katılırsa aradaki fark hemen belli olur.)
Icegelato İsteğe bağlı, dondurmanın erimesini geciktiren ve kristalleşmeyi önleyen emülgatör olup, buz kristali oluşumunu engeller. Böylelikle, uzun süre çok düşük derecelerdeki muhafaza koşullarında dondurmanın karakteristik yapı özelliklerinin korunmasını sağlar. 1000 gr dondurmaya 6-8 gr katmanız yeterlidir.
|
Limon Sorbe |
|
hacı abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2017
Mesajlar: 28 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc129403
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2017
939 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet limonun kabuklarını 150 gr. şeker ve 15 ml. su ile kaynatın.
Kabukları çıkartıp, limonların suyunu ekleyip karıştırın.
Yayvan bir kapta dondurun.
Mikserle çırpıp 1 saat daha dondurun.
Çok buzlu olmamasına dikkat ederek servis yapın.
|
Limonlu Sorbe |
|
Solmaz Çakır
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2017
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128470
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2017
1,045 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
275 g toz şeker
600 ml su
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı limon suyu
30 g pudra şekeri
Servis için:
6 limon
Süslemek için:
Limon kabukları
Nane yaprağı
Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte şeker iyice eriyene kadar kaynatın. Ocaktan alıp limon kabuğu rendesini, limon suyu ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Karışımı bir gece buzlukta bekletin. Servis için limonları üst kısımlarını kesip içlerini çok ince bir dış kabuk kalacak şekilde çıkartın. Buzluktan çıkarttığınız sorbeyi limon kabuklarının içine paylaştırıp tekrar buzdolabında koyarak 4 saat daha bekletin. Nane yaprağı ve limon kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
|
Limonlu Sorbe |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc5948
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2006
5,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
Limon:2ad
Toz şeker:200gr
Su:500ml
Yumurta akı:1ad
Limonların beyaz kısmını almadan Kabuklarını soyun.
Sularını sıkın.
Bir kaçorolada,şekeri,suyu ve limon kabuklarını bir taşım kaynatınız.
Ateşten alıp ılınmaya bırakınız.
Eğerki şeker termo metreniz varsa soguttugunuz şeker karışımın
18-20c olması gerekir.
Limon suyunu ve yumurta akını çırparak ilave edin. İyice karışmalarını
sağlayın.
Karışımı ince bir süzgeçten geçiriniz. Dondurup servis ediniz.
Fotoğraf "ablam ablam" tarafından gönderildi. 18.06.2019
|
|