Kısa URL: https://ml.md/lc100989
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2014
1,521 defa indirildi / yazdırıldı
180 gram tereyağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı vanilya
1 adet yumurta
3.5 su bardağı un
1/4 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı pudra şekeri
LİMON HARCI İÇİN:
3 adet yumurta
380 gram toz şeker
3 çorba kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı limon kabuğu
2 çorba kaşığı limon suyu
Tereyağı, toz şeker, vanilya ve yumurtayı mikserle çırpın. Un ve tuzu karıştırarak ilave edin. Yumurta, tozşeker, un, kabartma tozu, limon kabuğu ve limon suyunu karıştırıp mikserle çırpın. Kek kalıplarını yağlayıp hamuru kalıpların taban ve kanarlarına yayın. Hamurların içine limonlu harcı koyun. Fırında pişirin. Pudra şekeri serpin.
Kısa URL: https://ml.md/lc115242
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2016
1,322 defa indirildi / yazdırıldı
1+1/2 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1/2 su bardağı limon suyu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Limon kabuğu
Limon kabukları ve şekerin rengi sarıya dönene kadar çırpılır.
Yumurtalar eklenip iyice kabarıp, şeker eriyene kadar karıştırılır.
Süt ve sıvı yağ ilave edilir.
Vanilya ve limon suyu eklenir.
Elenmiş un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.
Kağıt topkek kalıplarının 2/3ünü geçmeyecek şekilde hamur paylaştırılır.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakikada pişirilir.