1 bardak lobik
1 bardak dövme ( aşurelik buğday)
1 adet kuru soğan
İsteğe göre kavurma veya Tereyağı
1 kaşık domatessalçası
1 kaşık bibersalçası
İsteğe göre pul biber Nane, Maydanoz veya Reyhan
Tuz
Su
Önce Löbik (Börülce) az haşlanır. Sonra bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır. Bir tencereye; doğranmış soğanlar, kavurma ve tereyağı konularak kavrulur. İçerisine salça katılarak biraz daha kavrulur. Suyu konularak kaynamaya bırakılır. Yıkanarak hazırlanan dövme kaynayan suyun içerisine katılarak pişirilir sonra lobik de katılır pişirilmeye devam eder. İsteğe göre tuz ve pul biber katılır. Piştikten sonra İsteğe göre içerisine Nane veya Maydanoz katılır ateşten alınır servise hazırdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc161099
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2021
225 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı lobik (börülce)
½ su bardağı döğme (aşurelik buğday)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 bardak su
Kuru nane
Tuz
Lobikler, bir tencerede çok az haşlanır.
Ayrı bir tencerede, yemeklik doğranmış soğan tereyağında kavurulur.
Salçalar da eklenerek 2 dk daha kavrulur.
2 bardak su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
Döğmeler kaynayan suyun içerisine katılır ve iyice pişirilir.
Üzerine tuz ve lobikler ilave edilerek 15 - 20 dk daha pişirilir.
İsteğe bağlı olarak pişmeye yakın içerisine kuru nane katılabilir.
Sıcak olarak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc167489
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2022
265 defa indirildi / yazdırıldı
Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 su bardağı lobik (börülce)
1/2 su bardağı döğme (aşurelik buğday)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 bardak su
Kuru nane
Tuz
Lobikler, bir tencerede çok az haşlanır.
Ayrı bir tencerede, yemeklik doğranmış soğan tereyağında kavurulur.
Salçalar da eklenerek 2 dk daha kavrulur.
2 bardak su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
Döğmeler kaynayan suyun içerisine katılır ve iyice pişirilir.
Üzerine tuz ve lobikler ilave edilirek 15 - 20 dk daha pişirilir.
İsteğe bağlı olarak pişmeye yakın içerisine kuru nane katılabilir.
Sıcak olarak servis edilir.