2 su bardağı haşlanmış kuru börülce
1 demet maydanoz
1 bağ yeşil soğan
½ demet dereotu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 kase zeytinyağı
2 su bardağı haşlanmış kuru börülceye küçük küçük doğranmış 1 demet maydanoz, 1 bağ yeşil soğan, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek karıştırılır. Servis tabağına aktarılan salatanın üzerine ince ince kıyılmış ½ demet dereotu serpilir, Kuru Börülce Salatası servise hazır olur.
Kısa URL: https://ml.md/lc167598
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2022
339 defa indirildi / yazdırıldı
Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 su bardağı haşlanmış lobik
1 demet maydanoz
1 bağ yeşil soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım fincan sirke
1 fincan zeytinyağı
Lobik bir tencereye alınır.
Üzerini geçecek kadar soğuk su koyulur.
Ocağa alınarak orta ateşte iyice haşlanır.
Haşlanan lobik derin bir kaba alınır.
Üzerine doğranmış maydanoz ve yeşil soğan eklenir.
Tuz ve sirke ilave edilerek karıştırılır.
Salatanın üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Soğuk olarak servis edilir.