Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

şans eseri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2020
Mesajlar: 30
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc148701
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2020
404 defa indirildi / yazdırıldı




7 bardak su
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salça
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Patates ve havucu minik minik doğrayın.
Geniş bir tencereye sıvıyağ, soğan, patates ve havuçları alın. Orta ateşte malzemeleri kavurun.
Salçaları ekleyin, yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri de ekleyin ve iyice karıştırın.
Suyu ve tuzu ekleyip çorbayı orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynayan çorba için ayrı bir kapta hazırladığımız zeytinyağı ve kırmızıbiberden oluşan sosu çorbaya ekleyin.
Çorbayı blenderden geçirin. İçerisinde parçacık kalmayana kadar çırpın.
Lokanta usulü mercimek çorbanız hazır.



Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164218
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2022
301 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı sarı mercimek
1,5 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

Öncelikle mercimekleri yıkayıp süzün.
Tereyağını eritip soğanları küp küp doğradıktan sonra içerisine atıp kavurun.
Ardından sarımsakları da ezip ilave edin.
Unu da ekledikten sonra 2-3 dakika kadar kavurun ve bir yandan çırpma teliyle çırparken diğer yandan tavuk suyunu azar azar ekleyin.
Son olarak mercimekleri de içine atıp suyu dökün ve kaynamaya bırakın.
Mercimekler pişince tuzunu ekleyin, karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp blender'dan geçirin.
Daha sonra ince delikli bir süzgeçten süzün ve pürüzsüz kıvama getirin.
Üzerine sosu için; tereyağı eritin ve pul biberi serpiştirerek sos haline gelince çorbayı servis ederken kasenin üzerine dökün.



Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156055
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2021
258 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
Yaklaşık 2 lt kaynar su
Terbiyesi için:
1 tane yumurta sarısı
Yarım bardak soğuk süt
Sosu için:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 çay kaşığı pul biber

Mercimekler nişastası gidene kadar bol suda yıkanır.
Çorbayı yapacağımız tencereye soğan, patates ve havucu ekleyip, 1,5 litre su koyalım ve pişmeye bırakalım.
Mercimek piştikten sonra kevgir süzgeçten geçirin.
Artanı atabilirsiniz.
Tencereye sıvıyağ, tereyağı koyun ve un ekleyin.
Hafif kavrulduktan sonra süzdüğümüz mercimeği ilave edin.
Karışım çok katı ise kaynar su ilavesi yapın.
Terbiyesi için yumurta sarısına sütü koyun ve karıştırın.
Bu karışım ılınınca yavaş yavaş çorbaya dökün.
Devamlı kaynayana kadar karıştırın.
Kıvamını ayarlayın.
Üstüne dökülecek sosu için bir tavada tereyağında pul biberi kızdırın.
Servis esnasında çorbanın üzerine dökün.

Not: Mercimekler piştikten sonra pürüzsüz kıvamda olması için süzün. İçine katılan unun çiğ kokmaması için kavurun.


Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178717
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2024
140 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1 adet havuç
Yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
2 litre sıcak su
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılış

Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.
Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.
Üzerine su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Çorbamız kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir. Eğer blenderiniz yoksa süzgeçten de geçirebilirsiniz.
Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir ve karıştırılır. 5 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır.
Kıvamı koyu gelirse size, bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.
Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.



Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179222
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2024
29 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kırmızı mercimek (200 ml )
2 litre kaynamış su
1 büyük kuru soğan
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 adet et bulyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pulbiber

Ayıkladığımız, yıkayıp süzdüğümüz mercimeği düdüklü tencereye alalım. Üzerine 1 et suyu tablet, doğranmış patates, kuru soğan, havuç, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 2 litre kaynamış su üzerine eklenir. Kaynamaya geçince köpükleri alınır. Arada karıştırılır. Düdüğü kapatılır. 20 dk orta ateşte pişirilir. 20 dk sonrası blendırla tüm sebzeler yok oluncaya kadar çırpılır. 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı nane eklenir. 1 el çırpıcı ile sürekli karıştırarak 5 dk daha kaynatıyoruz. Üzeri için sıvı yağ, tereyağı eritip, 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı nane ile sos hazırlayıp servis aşamasında sosuyla beraber servis edilir.






Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri



(5 adet Lokanta Usulü Mercimek Çorbası 6,026 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası