Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
İhtiyaca Göre Sıvı yağ
5 kg. Un
Hamur Cıvık Hale Gelene Kadar Su
1 Çorba Kaşığı Ekşi maya
1 Dolu Çorba Kaşığı Tuz
Maya büyükçe bir kapta ılık su içerisinde akşamdan kabarmaya bırakılır. Kabın üzeri kapatılır ve ılık bir ortamda bırakılır.
Un suyla karıştırılır. 1 çorba kaşığı tuz eklenir. Cıvık bir hale gelinceye kadar yaklaşık 1 saat elle yoğrulur.
Hamur mayalanmaya bırakılır ve gözenek salacak kıvama gelince küçük bir ceviz boyutunda bir elle sıkılır, diğer elle alınır.
Kızgın sıvı yağda hamurlar kızartılır. Kızarmaya yüz tutanlar yavgan ile alınır ve bir tepsiye konulur.
Kızartılanlar, isteğe göre sade, toz şeker veya şuruba banarak veya pekmeze batırılarak yenilir.
|