Malzemeler:
Ekmeklik olarak yoğrulan hamurdan alınır.
1 su bardağı sıvı yağ
Haşhaş ezmesi
Yapılışı:
Mayalı hamurdan alınır. Hamuru sofraya koyarız. Ondan bezeler yaparız. Bu bezeleri açıp içine yağlı haşhaştan süreriz. Sonra bunu katlarız. Katladığımız hamuru kendi etrafında yuvarlayıp şekil veririz. Üzerine tekrar yağlı haşhaş sürüp yağlı tepsiye çizeriz. Fırında pişiririz.
Not: İsteğe bağlı olarak içine dövülmüş ceviz de konulabilir.
Un, maya, haşlanmış ve rendelenmiş patates ve ılık su ile hamur yoğrulur. Hamur mayalandıktan sonra bir süre kabarması beklenir. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparılıp katmer kalınlığında açılır, üzerine sürtülmüş ve yağla karıştırılmış haşhaş sürülür, rulo şeklinde sarılır. Üç-dört parmak eninde kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Yarım saat kadar tepsi mayalanması için bekletilir, ısıtılmış fırına sürülür.