|
Lokum Pilavı (Muğla) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145769
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2019
785 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Hamuru için:
½ kg un
1 adet yumurta
Aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
Haşlamak için:
2 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
250 gram kıyma
150 gram tereyağı
½ çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
Bir tepsi içersine un elenir, tuz, yumurta ve su ilave edilerek sert bir hamur elde edilir.
Hamur 3 mm inceliğinde açılır ve 10 dakika, kuruması için dinlendirilir.
Dinlenen hamur bolca unlanır, oklavaya sarılır ve boyunca kesilir. Boyunca kesilen hamurlar minik dikdörtgen şeklinde kesilir.
Kesme işi bittikten sonra hamurlar elek içerisine alınarak fazla unu gidermek amacıyla elenir.
Tencere içine 2 litre su konulup kaynatılır, kaynayan suya tuz ilave edilir.
Fazla unu giderilen hamurlar kaynayan suya atılıp pişinceye dek sürekli karıştırılarak yapışması engellenir.
Hamur haşlandıktan sonra 1-2 kez soğuk su ile yıkanarak süzülmeye bırakılır.
Tavaya tereyağı, ayçiçek yağı ve margarin konulur, yağ kızdıktan sonra kıyma ilave edilerek 5 dakika kavrulur.
Tuz ilave edilir.
Süzülen hamurlar servis tabağına alınır, üzerine kıymalı harç dökülür. Karıştırılarak sıcak servis edilir.
|
Lokum Pilavı (Muğla) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164685
Gönderme Tarihi: 06.May.2022
155 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. az yağlı kıyma
1 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
Bir tutam pul biber
50 gr. tereyağı
Bir tutam karabiber
400 gr. pilavlık lokum (Elde açılmış küp doğranmış erişte)
Erişteleri makarna haşlar gibi kaynamış hafif tuzlu suda 4-5 dakika haşlayın ve süzün. Ayrı bir tavada kıyma, soğan ve sarımsağı birlikte kavurun, baharatları ekleyin. Haşlanan erişteleri, kıyma sosunun üzerine döküp karıştırın ve sıcak olarak servis edin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 04.05.2023
|
|