Kısa URL: https://ml.md/lc96152
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2014
3,237 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg tavuk bonfile
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet ufak kuru soğan
Tavuk iri kuşbaşı şeklinde doğranır. Soğan rendelenir, pul biberi tuz zeytinyağı iyice karıştırılır. Üzeri streçle kapatılır, buzdolabında 2 saat bekletilir. Süre sonunda tava ateşe konur, ısınınca bekletilen karışım bırakılır. Orta ateşte ara sıra karıştırarak 20 dakika kavrulur.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc179280
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2024
60 defa indirildi / yazdırıldı
8-10 parça derisiz kemiksiz tavuk göğsü
1 su bardağı süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon
Nane
Kekik
Tavukları küçük bıçak darbeleriyle yaprak gibi açıyoruz. Soğanları rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Tavada yanmaması için rendelenmiş soğanların kendisini değil, suyunu koyuyoruz. Üzerine tüm malzemeleri ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Sos tavukların her yerine bulaşınca kabın ağzını streç film ile hava almayacak şekilde kapatıp en az bir saat dinlendiriyoruz. Yapışmaz, kızgın tavada her iki tarafı da iyice kızarana kadar pişiriyoruz.