Kısa URL: https://ml.md/lc19480
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2007
2,503 defa indirildi / yazdırıldı
125 gr. erimiş margarin
1 su bardağı krema
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
7-8 adet lokum
3 çorba kaşığı pudra şekeri (üzeri için)
Yumuşak margarin, krema, şeker, kabartma tozu, şekerli vanilin ve sirkeyi karıştırıp yumuşak bir hamur haline getiriniz. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, çay tabağı gibi açınız ve ortasına yarım lokum koyup, hamuru bohça gibi büzerek kapatınız. Büzülen taraf alta gelecek şekilde tepsiye dizip 170-180°C'deki fırında tozpembe oluncaya kadar pişiriniz. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc153105
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2020
295 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka
4 çorba kaşığı zeytinyağı
İçine: 8 adet güllü lokum
Lokumları ortadan ikiye bölün. Yufkaları üst üste tezgâha serin. Çay tabağını yufkaların üzerine koyun ve bıçak yardımıyla yufkaları daire şeklinde kesin. Kestiğiniz yufkaların üzerine fırça yardımıyla zeytinyağını sürün. Daha sonra dairelerin ortasına iki parça lokum koyup, tepesini büzerek bohça haline getirin. Maydanoz sapı ya da ikiye bölünmüş gül dalıyla bohçaların ağzını bağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Not: Pişirdiğiniz lokumlu bohçaların üzerine servis yaparken şerbet ya da bal gezdirebilirsiniz.