Kısa URL: https://ml.md/lc90496
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2013
1,707 defa indirildi / yazdırıldı
HAMURU İÇİN:
2.5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar su
ÜZERİ İÇİN:
2 çorba kaşığı margarin
300 gram kıyma
yeterince tuz
yeterince karabiber
yarım çay bardağı sıvı yağ
Karıştırma kabına unu döküyoroz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Yumurtayı kırıp tuzu döküyoruz. Soğuk su ilave ederek ortasından başlayarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Kıvamı kulak memesinden daha sert olacak şekilde hamuru hazırlıyoruz. Tezgaha ve hamurun üzerine bolca un serpip merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz. Kurşun kalem kalınlığında şeritlere kesiyoruz. Daha sonra şeritleri minik küpler halinde doğruyoruz. Bir tencereye bolca su koyup kaynattıktan sonra hamurlarımızı içine tuz atarak pişiriyoruz. Diğer tarafta sıvı yağ ve margarin karışımını bir tavaya alıp erittikten sonra üzerine kıymayı alıp kavuruyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Pişen hamurlarımızı süzdürdükten sonra geniş bir servis tabağına alıyoruz. Hemen üstüne sıcak kıymayı döküyoruz. Soğutma dan ikram ediyoruz.yanında yoğurtlada servis edilebilir. Kendi hazırladığımız hamurun lezzeti bir başka doğrusu.
Kısa URL: https://ml.md/lc123433
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2017
1,078 defa indirildi / yazdırıldı
Mazda Lezzete Götüren Marka
Mehmet Yaşin
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
2, 5 su bardağı un
Kıymalı harcı için:
150 gr dana kıyma
30 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hamuru için 2, 5 su bardağı unu bir kaba aktarın. Ortasını çukur şeklinde açıp 1 adet yumurtayı ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Yoğurmaya başlayıp 1 su bardağı suyu yavaşça ekleyin. Hamuru yuvarlayın ve üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin. 30 gr tereyağını bir tencerede eritin. 150 gram dana kıymasını orta ateşte yaklaşık 5 dakika kavurun. 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi, 1 çay kaşığı karabiberi ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırın. Dinlenmiş olan hamuru bir tezgahın üzerine alın ve merdane yardımıyla yaklaşık yarım santim kalınlığında açın. Hamuru küçük küpler elde edecek şekilde kesin. Hamur parçalarını kaynayan bol suda 5 dakika haşlayın ve bir kevgir yardımı ile süzerek kıymalı harcın olduğu tavaya aktarın. Harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.