Kısa URL: https://ml.md/lc132589
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2018
2,495 defa indirildi / yazdırıldı
150 gr margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üstüne ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
300 gr lor
Çörekotu
Susam
Aldığı kadar un
Oda sıcaklığındaki margarine sırayla tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
Üstüne yumurta sarısı sürüp susam ya da çörekotu serpip 150 derece fırında pişiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc160223
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2021
413 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım su bardağı tuzsuz lor peyniri
Bir buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
1/4 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
Un ve kabartma tozunu derin bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp, yumurta, sıvı yağ, lor peyniri ve toz şeker ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.