Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Afyonkarahisar Yemekleri > Lor Tatlısı (İzmir) (2 adet - 64,267 defa bakıldı)

Lor Tatlısı (İzmir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Lor Tatlısı (İzmir)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178554
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2024
63 defa indirildi / yazdırıldı




Erkan Elçin

Yarım kg lor
3-4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hindistancevizi (tercihe göre)
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Şerbetin malzemeleri birlikte kaynatılır, koyu bir kıvam elde edince soğumaya bırakılır.
Lor iyice ufalanır, içine yumurta, un, vanilya ve kabartma tozu konularak yumuşak bir hamur haline getirilir.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır.
Yağlanmış tepsiye dizilir, 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Kurabiye sıcakken, şerbeti soğuk bir şekilde üzerine dökülür.
Soğuyunca servis yapılır.

Not: Tercihe göre üzerine hindistancevizi serpilebilir.



Lor Tatlısı (İzmir)

pembeli kadın
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.02.2011
Mesajlar: 35
Şehir: Londra
Kısa URL: https://ml.md/lc62194
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2011
2,760 defa indirildi / yazdırıldı




Sahrap Soysal

2 çay fincanı yoğurt
3 çay fincanı tozşeker
1 çay fincanı eritilip ılıtılmış bitkisel morgarin (sıvı margarin de kullanabilirsiniz)
3 adet yumurta
3 çay fincanı un
3 çay fincanı irmik
1 çay fincanı lor peyniri (tuzsuz)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
varsa 1 adet limon ya da portakalın rendelenmiş kobuğu
Şerbeti için;
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu

Oda sıcaklığında beklemiş yumurtaları derin bir kaba kırıp tozşekeri ekleyin. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpın. Varsa rendelenmiş limon ya da portakal kabuğunu katın. Yoğurt ve yağı ilave edip mikserle 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya, irmik ve lor peynirini ekleyip ister mikserle ister kaşıkla malzemeleri iyice karıştırın.
Diğer taraftan, fırına dayanıklı cam ya da porselen (kare ya da dikdörtgen olabilir) bir kabı sıvıyağla yağlayın, (şekilli kek kalıbı da kullanabilirsiniz) Hazırladığınız hamuru kalıba aktarın. İsterseniz üzerini fındık, fıstık ya da cevizle süsleyin. 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığımız fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, en az 40 dakika pişirip çıkarın. Sıcakken üzerine 1 su bardağı soğuk su gezdirip tatlıyı soğumaya bırakın.
Şerbeti hazırlamak için; su ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyun. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamur tatlısı soğuyunca şerbeti ılık olarak üzerine gezdirin.

Not: Bu tatlıyı 4-5 saat sonra ya da bir gün sonra servise sunarsanız daha lezzetli olacaktır. Ayrıca tatlıyı süslemek için kremşanti, krema, hindistancevizi kullanabilirsiniz.






Lor Tatlısı (İzmir) Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(2 adet Lor Tatlısı (İzmir) 64,267 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort