|
|
Lorlu Armut Tatlısı |
|
Berat
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17346
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2007
2,038 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kilo armut,
yarım çorba kaşığı margarin,
yarım limon suyu,
2 adet yumurta,
200 gram tuzsuz lor peyniri,
1 su bardağı toz şeker
Armutların kabuklarını soyun. Daha sonra ikiye bölün. Fırın tepsisini yağlayın. Armutları dilimleyip, tepsiye dizin. Kararmamaları için üzerlerine limon suyunu gezdirin.
2 adet yumurta, 200 gram lor peyniri ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın. Armutların üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldıktan hemen sonra, dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
|
LORLU ARMUT TATLISI |
|
Proton Pompası
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56701
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2010
2,489 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo armut
1 çorba kaşığı margarin
Yarım limon suyu
2 yumurta
250 gr. tuzsuz lor peyniri
1,5 su bardağı toz şeker
Fırın tepsisini yağlayın ve armutları dilimleyip dizin. Kararmamaları için üzerine limon suyu gezdirin, iki adet yumurta, lor peyniri ve şekeri karıştırıp armutların üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca dilimleyerek servis yapın.
|
|
Lorlu Armut Tatlısı Tarifleri Meyve Tatlıları
|
|