Biberlerin çekirdeklerini çıkartın irice doğrayın sıvı yağda biberler ölünceye kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş sarımsakları, domatesi, lor peynirini ve pul biberi koyup ocakta 5 dakika pişirin. Çok fazla pişirmeden hemen servis tabağına alın üzerine maydanoz ya da cevizle servis yapılabilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc63698
Gönderme Tarihi: 31.May.2011
2,395 defa indirildi / yazdırıldı
Elif Korkmazel
400 gram lor peyniri
1 kilo çarliston biber
1 çorba kaşığı pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet domates
Biberlerin çekirdeklerini çıkartın, irice doğrayın, sıvı yağda biberler ölünceye kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş domatesi, lor peyniri ve pul biberi koyup ocakta 5 dakika pişirin. Çok fazla pişirmeden hemen servis tabağına alıp üzerine maydanoz ya da ceviz ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc116893
Gönderme Tarihi: 16.May.2016
1,834 defa indirildi / yazdırıldı
1 Su Bardağı Beyaz Peynir (Az Yağlı)
5 Adet Kırmızı Dolmalık Biber
5 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı biberlerin her tarafını közleyerek bir kenara alın. Eğer mangalda közleme şansınız yoksa fırının ızgarasında da közleyebilirsiniz.
Soğuduktan sonra kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük karecikler şeklinde dilimleyin.
Yaklaşık 5 adet doğranmış bibere bir su bardağı kadar beyaz yağsız peynir ilave ederek tavada tereyağıyla bir kaç dakika tavada çevirin. Peynir tam yağlı olmamalıdır. Böylece eriyip kaybolmayacaktır.
Servis tabağına alarak servis yapın.