|
|
Lorlu Börek |
|
yel iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc92270
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2013
2,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram lor peyniri
2 adet yufka
3-4 dal taze soğanın yeşil kısımları
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1'er çay kaşığı köri ve pulbiber
Yufkaları ıslatmak için:
1'er çay bardağı sıvıyağ ve su
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Öncelikle yufkaları ıslatmak için sıvıyağ ve suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine bir fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürün. Diğer yufkayı üzerine serip, kalan sıvıyağla her tarafını yağlayın. 4 parmak genişliğinde önce enlemesine, sonra boylamasına şeritler kesin ve kare parçalar elde edin. Derin bir kasede lor peyniri, kıyılmış taze soğan, maydanoz, köri ve pulbiberi karıştırın. Bir adet yufka parçasına lorlu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyun ve yufkanın dört ucunu ortada birleştirin. Ters çevirip, fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Yufka parçaları ve lorlu harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 29.06.2021
|
Lorlu Hazır Yufka Böreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101880
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2014
2,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
2 çorba kaşığı yoğurt
1 demet dereotu
250 gram lor peyniri
1 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber, kekik, pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Dereotlarını yıkayıp ince ince kıyın. Bir kabın içinde yoğurt, yağ, rendelenmiş peynir ve sıcak sütü iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin. İçine dereotunu da ekleyip baharatlandırın. Tepsiye iki kat yufkayı serip üzerine bu harcı sürün. Yufkaların kalanını da üzerine kapatıp 200 derecedeki fırında 35 dakika kızartın. İsterseniz sigara böreği gibi sararak yağda da kızartabilirsiniz.
|
|
Lorlu Börek (hazır yufkadan) Tarifleri Patatesli Börek Tarifleri
|
|