|
Lorlu Kurabiye |
|
pekmez
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc145003
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2019
697 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tuzsuz lor peyniri
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2,5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Kullanacağınız bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Derin bir yoğurma kabında tuzsuz lor peyniri ve toz şekeri karıştırın.
Toz şekerin taneleri tamamen kaybolana kadar elinizle yoğurun. Yumuşak bir kıvam alacaktır.
Tereyağı, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu da yoğurma kabına ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Kabartma tozu ve unu eleyip azar azar karışıma ilave edin.
Yumuşak ve hafif pütürlü bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Kurabiye hamurunuzun üzerine hafif nemli bir bez örtün. Bu şekilde 10 dakika kadar dinlendirin.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları yuvarlayıp şekillendirin.
Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında, rengi hafif koyulaşana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri servis etmeden önce bir süre dinlendirin.
|
Lor Peynirli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159903
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2021
474 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr tuzsuz lor peyniri
4 bardak şeker
125 gr tereyağı
Bir adet yumurta
Kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
3 bardak un
Tuzsuz lor peyniri ile şekeri bir karıştırma kabında iyice karıştırın. Şekerin taneleri iyice kaybolana kadar karıştırma işlemine devam edin. Daha sonra içerisine tereyağını limon kabuğu rendesini ve yumurtayı da ekleyerek karıştırma işlemine devam edin.
Karışım iyice homojen kıvama geldiğinde üzerine yavaş yavaş un ilave etmeye başlayın. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
Kulak memesi kıvamında hamuru elde ettikten sonra geniş bir fırın tepsinin içerisini yağlayın. Sonrasında hamurları ceviz büyüklüğünde alarak elinizle yuvarlayın, tepsiye dizin.
170 derecelik fırında lorlu kurabiyelerinizin üzeri pembeleşinceye kadar pişirebilirsiniz.
|
Lorlu Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160079
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2021
263 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 su bardağı tozşeker
500 gram tuzsuz kaşar loru
300 gram oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Tozşeker ve kaşar lorunu derin bir kapta mikser yardımıyla ezilene kadar çırpın. Margarin ve yumurtayı ekleyip, krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışıma elenmiş vanilya, kabartma tozu ile unu yavaşça ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
|
Lor Kurabiyesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170593
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2023
333 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Un 3.5 Su Bardağı
Toz Şeker 2 Su Bardağı
Tereyağı 250 Gram
Yumurta 2 Adet
Kabartma Tozu 1 Paket
Vanilya 1 Paket
Ayvalık Lor Peyniri Tuzsuz 500 Gram
Kullanacağınız 2 yumurtadan bir tanesinin beyazını bir kenara ayırın. Uygun mutfak kabınızın içine un, vanilya ve kabartma tozunu mutlaka eleyin. Önce, oda sıcaklığındaki tereyağ, şeker, yumurta ve peyniri, şeker eriyene kadar yoğurun. Sonra azar azar elenen unlu karışımı ilave edin. Hamurunuz çok yapışkan olacak. Elinize yapışmaması için küçük bir kaba zeytinyağ koyun, elinizi yağlayın, hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak kurabiye şekli verin.
Daha önce bir kenara ayırdığınız yumurtanın beyazına batırıp COOK Yağlı Pişirme Kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Not: Tarifteki malzemeler ile ortalama 24 adet büyük boy kurabiye elde ediliyor. Arzuya göre malzeme listesinin yarısı ile de 12 adet yapabilirsiniz.
|
|