Kısa URL: https://ml.md/lc17320
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2007
2,955 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka,
3 adet yumurta,
yarım paket margarin,
lor peyniri
Yufkayı düz bir zemine alıp, 8 üçgen oluşturacak biçimde kesin. Margarini eritin. Ilınan margarine yumurtayı katın. İyice çırpıp, lor peyniri karıştırın. Bu harcı yufka dilimlerine sürerek rulo yapın. Gül böreği biçiminde kıvırın. Buzdolabında 2 saat bir kabın içinde dinlendirin. Buzdolabından aldıktan sonra da üzerine bu dökün. Suyunu sıkarak yağlanmış tepsiye dizin. Kalan harcı da üzerine yayın. Orta ısılı fırında kızarana dek pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc94586
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2013
2,060 defa indirildi / yazdırıldı
YUFKA 3 ADET
LOR PEYNİRİ 300 GR
MARGARİN 125 GR
SU YETERİ KADAR
Yufkaları üst üste serin ve bıçakla önce boylamasına daha sonra enlemesine kesin.her parçayı da ikiye kesin. Diğer yandan eritilmiş margarini ılındıktan sonra yumurta ile çırpın.lor peynirini ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız harcı yufka parçasının üzerine sürün ve rulo yapın, daha sonra gül böreği şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan harcı böreklerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.