Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Acur Dolması Tarifleri > Lorlu Pazı Sarması (2 adet - 104,745 defa bakıldı)

Lorlu Pazı Sarması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Lorlu Pazı Sarması

hayal et
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.10.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc56591
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2010
2,938 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet pazı
2 soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
30 gr tereyağı
Yarım limonun suyu
1 su bardağı lor peyniri
1 çorba kaşığı domates salça
2 kahve fincanı zeytinyağı
3-4 dal maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
Tuz

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın. Soğanları soyup rendeleyin. Zeytinyağı tavada ısıtıp soğanı hafif kavurun. Maydanozu kıyın. Bulguru çukur bir kaba alıp üzerine bir bardak kaynar tuzlu su ekleyin. Suyunu tamamen çekene kadar bekletin. Soğan, salça, nane, maydanoz, pul biber, nane ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Ilık karışıma lor peynirini ilave edip harmanlayın. Pazı yapraklarını avuç içi kadar parçalara kesin. İçlerine hazırladığınız dolma içini paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Tencerenin tabanına kalan yaprakları yayın. Hazırladığınız sarmaları yerleştirin. Üzerini porselen tabakla kapatıp 1 bardak süt dökün. 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın. Soğuk veya ılık servis yapın.


Lorlu Pazı Sarması

temaşa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc69793
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2011
1,836 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg pazı
1 kâse bulgur
1 çökelek (lor)

Bulgur 1 çay bardağı kaynar su ile şişirilip demlenir. Demlendikten sonra içine çökelek konulup yoğurulur. Diğer yanda pazı yaprakları temizlenip kaynar suya atılır. 30 saniye bekletilip kevgir yardımı ile çıkartılır. Hazırlanan çökelekli, bulgurlu iç pazıların içine konulup dolma olarak sarılır, 1 bar­dak su ile fırın tepsisine alınıp 200° fırında 60 dakika pişirilir. Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt konulur.






Lorlu Pazı Sarması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(2 adet Lorlu Pazı Sarması 104,745 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort