|
Lüfer Buğulama |
|
tiryaki
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2008
Mesajlar: 45 Şehir: Yenimahalle-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc24135
Gönderme Tarihi: 28.May.2008
3,977 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 kg. lüfer
1 baş soğan
1 küçük havuç
1 adet defne yaprağı
4-5 dal maydanoz
1 dal kereviz
5-6 adet tane karabiber
1 fincan zeytinyağı
1 fincan su
Tuz
Balıkları, temizleyip yıkadıktan sonra, dikdörtgen biçimindeki balık kabına yerleştirin. Soyulmuş baş soğan, kazınmış havuç, defne yaprağı, maydanoz dalları, kereviz yaprağı, tane karabiberler, zeytinyağı ve suyla birlikte balıkların bulunduğu kaba koyun. Tuz serpin ve orta ısıda 15-20 dakika pişirin.
Balıkları servis tabağına alın. Kalan sosu iyice kaynatıp ezerek süzün ve balıkların üzerine gezdirin.
Patates tava ya da sebze soteleriyle süsleyerek sıcak servis yapın.
|
Lüfer Buğulaması |
|
selamet
Yamak
Kayıt: 17.05.2011
Mesajlar: 8 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63746
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2011
2,547 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tane orta boy lüfer balığı
3 tane olgun domates
1 tane limon
yeterince tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yeşil sivri biber
1 Lüfer balıklan ayıklanıp yıkanır. Yağlanmış tepsiye dizilir.
2 Domateslerin kabukları soyulup küçük küçük doğranır. Daha sonra balığın üzerine serilir.
3 Biberler doğranarak yerleştirilir, limon dilimleri konur, tuz serpilip fırına sürülür.
4 15-20 dakika arasında balığınız pişer. Kontrolü yapılır ve sıcak olarak servis yapılır.
|
|