|
Lüferli Pilav |
|
ziko
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53924
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2010
2,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yeteri kadar lüferi haşlayınız. Haşladıktan sonra deri ve kılçıklarını çıkarınız. Balıkları zeytinyağı ile ezerek bir miktar kavurunuz. Başka bir kapta hazırlamış olduğunuz kızarmış soğan ve pirinci karıştırıp üstüne pirincin iki misli su ekleyiniz gerekir. Tencerenin ağzını kapatmadan orta ateş üzerinde su çekilinceye ve pirinç pişinceye dek ateşte tutunuz. Dinlendirip sofraya alınız.
|
LÜFER PILAVI |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc57550
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2010
2,248 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
1 lüfer
300 gr pirinç
100 gr tereyağı
75 gr zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı tarçın
¼ demet ince kıyılmış dereotu
Lüfer balığı ayıklanıp içi temizlenir yıkanır. Bıçak yardımı ile fileto edilir kılçıkları ayıklanır, balık hazır hale getirilir. Tencerede tereyağı ve zeytinyağı kızdırılır, su ilave edilir. (Salma usulü olacak ). Tuz ve tarçın serpiştirilir. Islanmış pirinç yıkanır ve süzgeçten suyu süzdürülür, kaynayan suya boşaltılır ve karıştırılır. Kaynamaya başlayınca balık filetoları pilavı üzerine bırakılır, ocağın altı kısılır. Ağır ateşte
10 – 12 dakika bekletilir ve ocaktan alınır. beş – altı dakika dinlendirilir. Servis kabına alınır üzerine kıyılmış dereotu serpiştirilir.
|
Lüferli Pirinç Pilavı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108185
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2015
1,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet lüfer balığı
250 gr pirinç
1 adet soğan
1 adet limon
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
4 tatlı kaşığı tuz
1,5 bardak sıcak su
Pirinci ıslayıp 2 kaşık tuz ilave edip yarım saat bekletin. Limonun kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın. Soğanı ince icnce doğrayın. Pirinci süzün. Balıkları yıkayın ve içini temizleyin. Geniş bir tencerede margarini eritip soğanı kavurun, ardından pirinci ilave edin ve kavurun. 2 tatlı kaşığı tuz ve tarçını ilave edip kavurduktan sonra dereotu da ilave edin. Ardından 1,5 su bardağı sıcak su ilave edip kabarcıklar oluşuncaya kadar pişirin. Tam olarak suyunu çekmeden geniş fırın kabına dökün, lüfer balığını da yerleştirip yanlamasına yerleştirin. Limon halkalarını da ilave edin ve üstünü alüminyum folyo ile kapatıp hava alabilecek şekilde kapatın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.
|
Lüfer Pilavı |
|
cinali
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2016
Mesajlar: 21 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc120715
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2016
1,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
3 adet lüfer
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
½ çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı tuz
Balıkları temizleyip fileto çıkarın ve hafifçe tuzlayın. Tencereye zeytinyağını koyup, tuz ve 4 su bardağı suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca pirinci yıkayın ve suyun içine koyun. Balıkları da pirincin üzerine yatırın ve kapağını kapatın. Tamamen suyunu çektiğinde biraz dinlendirip pilavı tabaklara alın ve üzerlerine balıkları yerleştirip tarçın serperek servis edin.
|
|