Kısa URL: https://ml.md/lc5831
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006
6,022 defa indirildi / yazdırıldı
Lumpia hamuru (yoksa yufka)
2 tam parca tavuk gogsu
1 kilo soya filizi
5 orta boy havuc
5 pirasa
2 orta kuru soğan
Tavugu kendi suyunda pisirin,pistikten sonra ince ince tiftin. Havucu rendeleyin,suyunu alin.Pirasayi cok ince kiyin, 4-5 kere sicak suda bekletin.maksat pirasanin diriligi almak ve bir miktar pismesini saglamak.
Soya filizini ayiklayabilirsiniz,ama ayiklamasanizda cok farketmiyor. Tavaya cok az siviyag koyun ve soğanlari pembelestirin, soya filizinide ekleyip bir sure diriligini alin.
Bu islemler bittikten sonra tum malzemeyi birbirine ekleyin. Lumpia hamurunun kenarina malzemeden koyun ve sigara boregi sarar gibi sarin.Kapatirken hamurun kenarina yumurtanin beyazini surun ve kapatin.
Bol sivi yagda kizartip lumpialarinizi servise hazir hale getirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc144829
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2019
1,290 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket egg roll hamuru ya da yufka
1 adet tavuk göğüs eti
4 adet pırasa
4 adet havuç
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Arzu ederseniz:
Çin eriştesi
Nasi baharatı
Acı tatlı sos
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Havuçları rendeleyin ya da çok ince uzun çubuklar halinde doğrayın.
Pırasa ve tavukları da aynı şekilde doğrayın.
Wok tavada hepsini ayrı ayrı soteleyin.
Tüm malzemeleri birleştirip üzerine tuz ve karabiber ilave edin.
Arzu ederseniz içine nasi baharatı, haşlanmış erişte ve acı tatlı sos da ilave edin.
Börekleri egg roll hamurlarına sigara böreği sarar gibi sarıp uçlarını ıslatarak kapatın.
Sıvı yağı kızdırıp börekleri yağda iki tarafını da çevirerek güzelce kızartın.
Soya sosuyla servis edebilirsiniz.