|
Macar Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125982
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2017
855 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram sığır eti
100 gram margarin
3 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 baş soğan (irice)
1/2 çorba kaşığı domates salçası
5-6 bardak su
Önce, soğanları kıyın ve kullanacağınız yağın yarısıyla tencereye koyun. Soğanları iyice kavurun.
Daha sonra eti ilave edin biraz da öyle pişirin. Sonra bir kaşık un koyup, biraz karıştırın, ardından bir kaşık un daha koyup yine kavurun. Salçasını ve kırmızı biberini ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha ateşte bırakın, ardından suyun yansım ilave edip kaynamaya bırakın.
Bir başka tencerede, yağın kullanmadığınız bölümünü kızdırın ve unun kalan kısmım buna ilave edin. Un, kahverengi olunca, su ilave edin. Sonra iki tencereden birini ötekine boşaltın ve tuzunu koyduktan sonra bir-iki taşım kaynamaya bırakın. Bundan sonra çorbanız, servise hazırdır.
|
Macar Çorbası |
|
irmik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2014
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103503
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2014
12,215 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 adet tavuk suyu
5 dilim salam
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yumurta ve yoğurdu çatalla iyice çırpın. Çorbayı pişireceğiniz tencereye aktarıp unu ekleyiP biraz suyla inceltin. Topaksız bir kıvama gelmesini sağlayıp üzerine tavuksuyunu ilave edin. Küçük kareler şeklinde kestiğiniz salamları ilave edin. Hafif ateşte kaynayana kadar karıştıın. Bir tavada tereyağını biberi ve naneyi pişirip üzerine dökün.
|
MACAR ÇORBASI |
|
Satı Karakoç
Aşçı
Kayıt: 31.01.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc33320
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2009
2,754 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 kg. sığır eti
2 çorba kaşığı margarin
4 orta havuç
4 büyük soğan
3 büyük patates
1 orta kereviz kökü
2 büyük domates veya 3/4 kahve fincanı domates salçası
5 dolmalık biber
3 sivri kırmızı biber
1/2 demet kereviz yaprağı
5 diş sarımsak
2 kahve kaşığı kırmızı biber
10 bardak su, tuz
Hazırlanışı:
Bir tencereye 2 çorba kaşığı margarin ile küçük kesilmiş, 4 büyük soğan koyarak soğanlar hafifçe ölünceye kadar kavurun. Sonra bu soğanlara kuşbaşı eti ilave ederek soğanlarla birlikte eti de 5 dakika kavurun. Sonra bunlara üstü soyulmuş ve et büyüklüğünde parçalara doğranmış kereviz, kazınmış yine küçük parçalara doğranmış 4 havuç, dörde bölünmüş 5 dolmalık biber, 3 adet kırmızı biber, yarım demet kereviz yaprağı, 5 diş sarımsak ile 2 tatlı kaşığı da tuz ilave edin. Sebzeler hafifçe ölü bir hal alıncaya kadar arada bir karıştırmak suretiyle kavurun. Sebzeler ölünce, bunlara, kabukları çıkarılmış ve küçük doğranmış 2 büyük domates veya domates salçası, 7 bardak su, 2 kahve kaşığı kırmızı biber katarak tencerenin kapağını kapatın. Etler pişmeye yüz tutuncaya kadar pişmeye bırakın. Sonra da bu etli sebzelere kabukları soyulmuş ve dörde bölünmüş patatesleri ve 3 bardak sıcak suyu ilave edin. Patatesler ve etler iyice pişinceye kadar yarım saat daha ateşte tutun ve servis yapın.
|
|