|
Magnolia |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130331
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2017
2,300 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
Yarım paket krema
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çay bardağı pirinç unu
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
İçi için;
1 paket yulaflı bisküvi
2 adet muz
3 adet kivi
Süslemek için;
Damla çikolata
Antepfıstığı
Süt, un, pirinç unu, yumurta sarısı, krema ve şeker bir tencereye konur, ateşe oturtulur ve aralıksız karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir.
Ocaktan almaya yakın tereyağı eklenerek eriyinceye kadar karıştırılır, ocak kapatılır.
Bu arada bisküviler rondodan geçirilir, muz ve kivi soyularak dilimlenir.
Kaselerin dibine biraz bisküvi kırıntısı konur, üzerine hazırlanan muhallebiden bir miktar konur.
Muhallebinin üzerine ve kasenin yan duvarlarına bir miktar meyva dilimleri konarak, tekrar muhallebi ve bisküvi kırıntları ile kase doldurulur.
En üzerine meyve parçaları, damla çikolata ve antepfıstığı ile süslenir.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edilir.
|
Magnolia |
|
saka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.12.2018
Mesajlar: 34 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc140506
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2019
928 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağından biraz az şeker
1 yumurta
100 ml (yarım paket) süt kreması
1 paket vanilya
200 gram bebe bisküvisi
1 su bardağı dövülmüş fındık içi
Uygun bir tencereye 1 litre kadar sütü boşaltınız. Dört yemek kaşığı unu, bir su bardağından biraz az şekeri, bir yumurtayı ve ardından 100 ml süt kremasını ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriniz. Muhallebi koyulaşıp göz göz olduktan sonra ocaktan alarak bir paket vanilya ekleyiniz. Karıştırdıktan sonra soğumasını bekleyiniz.
Diğer tarafta bir küçük paket yani 200 gram rondodan geçirilmiş bebe bisküvisine bir su bardağı dövülmüş fındık içi ekleyerek karıştırınız. Daha sonra istediğiniz sıra ile bisküvi, muhallebi ve araya da çilekleri doldurunuz. Dilerseniz bardak yerine derince bir tepsi de kullanabilirsiniz. Buzdolabında birkaç saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Magnolia |
|
dr. Sema
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2020
Mesajlar: 25 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc150472
Gönderme Tarihi: 11.May.2020
395 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tane yumurta sarısı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket süt kreması
1 paket bebe bisküvisi ya da pötibör bisküvi
10 adet çilek
Nişasta, şeker, un, toz vanilya ve yumurtayı bir tencerede karıştırarak ocağa alın.
Yavaş yavaş sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak topaklanmasına engel olun.
Muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın. Kıvamı yakaladığınızda altını kapatın.
Eğer topaklanma oldu ise blenderden geçirin ve soğumaya bırakın.
Muhallebi soğurken bisküvileri rondodan geçirin.
Muhallebi soğuduktan sonra içine bir paket kremayı ekleyin. Ardından blenderla veya çırpma teli ile karıştırın.
Cam kâseye, kuplara veya borcama dökebilirsiniz.
İlk olarak bisküvi sonra çilek sonra muhallebi, sonra tekrar bisküvi çilek ve tekrar muhallebi ve en son üste bisküvi koyup üzerini süsleyin. Evde çilek yoksa kiviyle de yapabilirsiniz.
Fotoğraf "uydu" tarafından gönderildi. 17.08.2020
|
Magnolia |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151929
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2020
707 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
100 gram krema
1 paket bebe bisküvisi
10 adet çilek veya muz
1 yemek kaşığı tereyağı
Un, nişasta, vanilya, toz şeker, ve süt eklenir. Yumurtanın sarıları ayrılır. Ve yumurta karışıma eklenir. İyice muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra muhallebiye tereyağı eklenir ve hızlıca karıştırılır. Biraz ılıdıktan sonra krema eklenir. Bisküvileri rondodan geçirin. Magnoliayı servis edeceğiniz bardaklara çilekleri yerleştirin sonra 2 kaşık rondodan geçirilmiş bisküvileri bardaklara ekleyin. Üzerine muhallebiyi dökün ve üzerine bisküvi ile süsleyin. En üste de ister çilek ister muz veya çikolatalarla süsleyebilirsiniz.
|
Magnolia Tatlısı |
|
AnnemAnnem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc152214
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2020
440 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağından biraz az şeker
1 paket vanilya
1 paket krema
1,5 paket bisküvi
1 kase çilek
1 adet muz
Un, şeker, nişasta, süt ve yumurta sarısını bir tencerede güzelce karıştırın.
Karıştıra karıştıra kaynayana kadar pişirin.
Kaynayınca içine vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
5 dakika kadar soğumasını bekledikten sonra kremayı da ekleyip mikserle güzelce homojenleşene kadar karıştırın.
Bisküvileri çok un gibi olmayacak şekilde blenderdan geçirin.
Çilekleri saplarını ayıklayıp dilimleyin.
Muzu da soyup dilimleyin.
Kuplara ya da bardaklara bisküvileri, muhallebiyi ve meyveleri dilediğiniz sırayla dizin.
Üzerini istediğiniz gibi süsledikten sonra oda sıcaklığına gelen tatlıları buzdolabında soğutun.
Birkaç saat sonra çıkarıp soğuk soğuk servis edin.
|
Magnolia |
|
Can Kanca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc156259
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2021
589 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 adet vanilya
1 paket pötibör bisküvisi
Süslemek İçin:
Muz
Çilek
Kivi
Tencereye sütü, yumurta sarısını, şekeri, buğday, nişastasını ve unu koyup yavaş yavaş sürekli karıştırıyoruz.
Kaynamaya yakın margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Kuplara bisküvileri robottan çekilmiş olarak koyuyoruz.
Üzerine muhallebi arasına koyup bu işlemi bir kez daha tekrarlıyoruz.
Sevdiğiniz meyvelerle magnolianızı süsleyebilirsiniz.
Not: Magnolia yapımında en çok dikkat edilecek husus muhallebisinin soğutulmasıdır. Bunun sebebi diğer malzemeler, sıcak pudingin içine konmaz tadını bozar. Üzerinin süslemesi için muz kullanıyorsak, muzun kararmaması için muhallebinin muzların üzerine çıkmasını sağlamalıyız.
|
Magnolia Tatlısı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157731
Gönderme Tarihi: 16.May.2021
395 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tahıllı bisküvi ya da bebek bisküvisi
Fındık (ezilmiş)
Çilek
Muz
Muhallebisi için:
1 litre süt
3 kaşık nişasta
1 kaşık un
1 bardak şeker
1 yumurta sarısı
Krema
Vanilya
Öncelikle muhallebi yapımından başlıyoruz. Krema dışındaki tüm malzemeleri derin bir tencerenin içine koyun ve tel çırpıcı ile çırparken pişirin.
Muhallebi kıvamına geldiği zaman ocağın altını kapatın ve kremayı ekleyin pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Bisküvilerinizi blendırdan geçirip toz haline getirin.
Tatlı kaselerinizin içine bir kaşık muhallebi koyup üzerine toz bisküvilerinizi koyun.
Araya dilimlediğiniz çileklerden bir iki tane atarak kaseyi dolduruncaya kadar bu işleme devam edin.
En üstüne de muz dilimleri koyabilirsiniz.
Buzdolabında 1 saat bekledikten sonra fındıkla süsleyip yiyebilirsiniz.
|
Magnolia |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162633
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2022
271 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 litre süt
2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 kutu krema 400 m
Bebek bisküvisi
Çilek
Magnolia tarifi için önce bir tencereye süt, şeker, nişasta ve un ekleyip karıştırıp iyice çırpın. Süzgeç yardımı ile süzüp yumurta sarısını ekleyip tekrar çırpın. Kıvam alana kadar pişirin ve ocaktan alın.
Üzerini kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduğundan emin olunca krema vanilyayı ekleyip çırpın.
Bebe bisküvilerini rondodan geçirin. Çilekleri doğrayıp, süsleme işlemine geçin.
Çilekleri ince ince doğrayın. Önce çilekleri kupların kenarlarına dizin.
Ardından kupların dibine 2 yemek kaşığı bisküvi ekleyin. Üzerine magnolia kremasını ilave edin. Sonra biraz bisküvi, ardından tekrar krema ekleyin.
Son olarak üstüne 1 kaşık bisküvi serpin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra magnolia tarifi servise hazır.
|
Magnolia |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166802
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2022
269 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet çilek
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağından biraz az şeker
1 kutu süt kreması
1 paket bebe bisküvisi
Derin bir kabın içerisine 1 litre sütü koyun ve iki yemek kaşığı unu, 2 yemek kaşığı nişastayı ve 1 su bardağından biraz az şekeri ilave edin. Tüm karışımı çırparak iyice karıştırın. 1 yumurtanın sarısını ayırın ve karışımın içine ilave ederek tekrar çırpın ve kremayı topaklanmadan pişirin. Muhallebi soğuduktan sonra karışımın içerisine bir kutu süt kremasını ilave edin.
Yıkadığınız çileklerin saplarını çıkarın ve her çileği iki ayrı parçaya bölün. Rondo kullanarak bebe bisküvilerini toz haline getirin. Küçük cam kaplara önce çilekleri yerleştirin, sonra çileklerin üzerine toz haline getirdiğiniz bebe bisküvilerini ilave edin. Hazırladığınız karışımı her bir cam kap içine koyduğunuz çileklerin ve bisküvilerin üzerine bölüştürerek dökün. Üstlerini bir çilek ve biraz da toz bebek bisküvisi ekleyerek süsleyin.
|
Magnolia |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172094
Gönderme Tarihi: 17.May.2023
161 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 paket bebe bisküvisi
Muz ya da çilek
Süt, yumurta sarısı, şeker, nişasta, un ve vanilyayı çırpıp pişiriyoruz. Piştikten sonra toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpıyoruz. Bebe bisküvilerini rondoda çekiyoruz. Servis kaselerinin içine bisküviyi ve muhallebiyi sırayla diziyoruz. Muz ve çilek ile süsleyerek servis ediyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.09.2023
|
Magnolia |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174492
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2023
246 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket sıvı krema
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
10 adet çilek
2 paket sade bisküvi
Bir tencereye 1 litre soğuk sütü boşaltın, içerisine; şeker, un ve nişasta ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Ardından yumurta sarısını ve kremayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin.
Bisküvileri ufalayıp toz haline getirin.
Çilekleri yıkayın ve dilimlere ayırın.
Tatlınız için seçtiğiniz kaplara; ilk olarak iki kaşık krema ekleyin, üzerine bisküviden ilave edin. Kapların etrafına olacak şekilde de çilekleri dizin. Bu şekilde işlemleri tekrar ederek kapları doldurun.
Not: Dilerseniz çileğin yanında muz da kullanabilirsiniz.
|
Magnolya |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174694
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2023
192 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt (1 litre)
4 yemek kaşığı un
100 ml krema (yarım kutu)
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 paket bebe bisküvisi (yulaflı diğer bisküviler de tercih edilebilir)
1 su bardağı fındık
Çilek
Magnolianın muhallebisi için uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, yumurta ve sıvı kremayı alalım.
Malzemelerimizi tel çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayalım.
Muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim ve ardından ocağı kapatalım.
İçerisine vanilya ilave ederek şöyle bir karıştırdıktan sonra muhallebiyi uygun bir karıştırma kabının içerisine alalım.
Muhallebimiz beklerken üzerini streç filmle kapatalım. Böylelikle üzerinin kabuklanmasını engellemiş oluruz.
Diğer taraftan bebe bisküvisi ve kavrulmuş fındığı rondoya alalım ve hızlıca rondodan geçirelim.
Soğuyan muhallebiyi mikserle iki dakika kadar çırpalım. Artık tatlıyı sunum yapacağımız kuplara doldurmaya başlayabiliriz.
Şimdi kupların tabanına ilk olarak fındıklı bisküvi karışımını yerleştirelim.
Sizlerde kaşığın arkasıyla düzeltirseniz çok daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.
Ardından kuplarımızın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri yerleştirelim.
Çilekleri sıraladıktan sonra muhallebiyi kuplara paylaştıralım.
Muhallebinin üzerini de yine kaşığın arka tarafı ile düzeltelim.
Son olarak muhallebinin üzerine tekrardan hazırladığımız fındıklı bisküvi karışımından yerleştirelim.
Magnoliamızın üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyelim.
Bu şekilde tatlılarımızı en az 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra çilekli magnolialarımız servise hazır.
|
Magnolya |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174949
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2023
253 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt (1 litre)
4 yemek kaşığı un
100 ml krema (yarım kutu)
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 paket bebe bisküvisi (yulaflı diğer bisküviler de tercih edilebilir)
1 su bardağı fındık
Çilek
Magnolianın muhallebisi için uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, yumurta ve sıvı kremayı alalım.
Malzemelerimizi tel çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayalım.
Muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim ve ardından ocağı kapatalım.
İçerisine vanilya ilave ederek şöyle bir karıştırdıktan sonra muhallebiyi uygun bir karıştırma kabının içerisine alalım.
Muhallebimiz beklerken üzerini streç filmle kapatalım. Böylelikle üzerinin kabuklanmasını engellemiş oluruz.
Diğer taraftan bebe bisküvisi ve kavrulmuş fındığı rondoya alalım ve hızlıca rondodan geçirelim.
Soğuyan muhallebiyi mikserle iki dakika kadar çırpalım. Artık tatlıyı sunum yapacağımız kuplara doldurmaya başlayabiliriz.
Şimdi kupların tabanına ilk olarak fındıklı bisküvi karışımını yerleştirelim.
Sizlerde kaşığın arkasıyla düzeltirseniz çok daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.
Ardından kuplarımızın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri yerleştirelim.
Çilekleri sıraladıktan sonra muhallebiyi kuplara paylaştıralım.
Muhallebinin üzerini de yine kaşığın arka tarafı ile düzeltelim.
Son olarak muhallebinin üzerine tekrardan hazırladığımız fındıklı bisküvi karışımından yerleştirelim.
Magnoliamızın üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyelim.
Bu şekilde tatlılarımızı en az 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra çilekli magnolialarımız servise hazır.
|
Magnolia |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176728
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2024
147 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Krema Katmanı İçin:
2 paket kakaolu veya vanilyalı puding (80 gram her biri)
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
Bisküvi Katmanı İçin:
1 paket burçak bisküvi veya petibör bisküvi
Krema ve Bisküvi Katmanları Arası İçin:
2 adet muz
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi veya fındık içi
Pudingi hazırlamak için; süt, toz şeker, vanilin ve tereyağını bir tencerede karıştırılır. Puding karışımı ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Pişen puding ocaktan alınır ve biraz soğuması için bekletilir.
Bisküvi katmanı için; büyük bir servis kabına veya borcama bisküvilerin yarısını düz bir şekilde yerleştirilir.
Üzerine dilimlenmiş muzlar ve isteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz içi veya fındık içi serpiştirilir.
Soğuyan puding bisküvi ve meyvelerin üzerine dökülür.
Kalan bisküviler pudingin üzerine düz bir şekilde yerleştirilir.
Tatlı buzdolabında en az 4 saat boyunca dinlendirilir.
Servis öncesi üzerini isteğe bağlı olarak çikolata sosu, hindistancevizi veya rendelenmiş çikolata ile süslemek mümkün.
|
Magnolia |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176810
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2024
183 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Muhallebisi için;
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema
1 paket vanilya
Arası için;
1,5 paket burçak bisküvi
Çilek
Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı alalım.
Çırpma teli ile çırpalım.
Ocağa alıp karıştırmaya başlayalım.
Kıvamı koyulaşıp, göz göz oluncaya kadar pişirelim.
Ocaktan alalım, vanilya ekleyelim ve karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
Muhallebimiz soğurken, ara ara karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın.
Muhallebi soğurken, bisküvileri rondodan geçirelim.
Muhallebimiz soğuduktan sonra, içine bir paket krema ilave edip mikser ile çırpalım.
Çilekleri ince dilimler halinde keselim.
Kupların en dibine 1 yemek kaşığı bisküvi ekleyelim.
Çilekleri görüntülerdeki gibi dizelim ve üzerine muhallebi ilave edelim.
Daha sonra bir kat daha bisküvi ve yine muhallebi, en son bisküvi olacak şekilde pay edelim.
|
Magnolya |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177733
Gönderme Tarihi: 13.May.2024
118 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kreması için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
1 tane vanilya
1 kutu sıvı krema
Arası İçin:
2 paket lotus bisküvi
Üzeri için:
250 gr lotus
Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın.
Karışım kaynayıp koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin, karıştırarak ocaktan alın ve soğuması için bekletin.
Soğuduktan sonra içine sıvı kremayı ekleyin ve pürüzsüz olana kadar mikserle karıştırın.
Hazırladığınız magnolia kremasını kaselere eşit şekilde paylaştırın.
Arasına mikserden geçirdiğiniz bisküvileri serpiştirin ve bir tur daha kremayla üstlerini kaplayın.
Benmari eritilmiş lotusu üzerlerine dökün ve tatlıyı dinlenmeye bırakın.
|
Magnolia |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177995
Gönderme Tarihi: 31.May.2024
94 defa indirildi / yazdırıldı
|
Taban için:
1 paket bisküvi
100 gram tereyağı (eritilmiş)
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya özütü veya vanilin
1 yumurta sarısı
Krema katmanı için:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
15-20 adet çilek
Bisküvileri robottan geçirerek toz haline getirin veya poşetin içine koyup döverek ezin.
Eritilmiş tereyağı ile ezilmiş bisküvileri karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir dikdörtgen borcama veya dilediğiniz servis kaselerine taban olarak yayın. Düzgünce bastırarak tabanı oluşturun. Buzdolabında dinlendirin.
Kreması için bir tencerede süt, un, nişasta, toz şeker, vanilya özütü ve yumurta sarısını karıştırın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Krema soğurken, soğuk sütü krem şanti ile çırpın. Krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Hazırladığınız minik servsi kaselerinin kenar kısımlarına ince bir şekilde dilimlenmiş çilekleri koyun. Soğuyan kremayı tabana yayın ya da kaba şit miktarda dökün ve düzgünce yayarak düzeltin.
Üzerine krem şantiyi yayın ve spatula ile düzgünce düzeltin.
Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Not: Bisküvi tabanını hazırlarken erimiş tereyağı ile bisküvileri iyice karıştırmak önemlidir. Karışımın homojen olması ve tereyağının bisküvileri tamamen kaplaması gerekmektedir. Bu sayede taban, tutarlı ve sağlam bir yapıya sahip olacaktır.
|
|