Kısa URL: https://ml.md/lc153208
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2020
558 defa indirildi / yazdırıldı
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1.5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için;
1 yumurta beyazı
Susam
Çörekotu
Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir.
Kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile kesilir ardından yumurta beyazına ve susama bulanır 180 derece de 20 dakika pişirilir.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 28.04.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc159900
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2021
539 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 bardak/ölçü bardağı un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1/2 bardak süt
3/4 ölçü bardağı margarin
1-2 yumurta
Susam tohumu
Çörekotu
Kuru olan malzemelerinizi orta ölçekli bir kasede çatal ile çırpın. Margarini küçük bir kâsede veya bir ölçü kabında eritin.(Mikrodalgada eritebilirsiniz)
Sonra üstüne soğuması için sütü dökün. Eğer sütü buzdolabından daha yeni çıkardıysanız yavaşça dökün ki kabınız (eğer cam ise) çatlamasın!
Un karışımı ile margarin karışımını birleştirin. (kabı bir elim ile sabit tutarken öteki eliniz ile karıştırabilirsiniz.)çörek otunu ilave edin - yarım çay kaşığı yeterli olacaktır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünden bir parça alın, ip haline getirene kadar yuvarlayın ve uçlarını birbirine tutturarak bir yuvarlak oluşturun.
Yaptığınız simitleri pişirme kâğıdı serili fırın tepsisinin üzerine dizin
Simitlerinizi dizdikten sonra bir veya iki tane yumurtayı küçük bir kâse içinde çırpın ve üstlerine sürün ve üstüne susamlarınızı dökün.
İlk olarak kandil simidini yumurtaya batırıp daha sonra susamın içine batırırsanız, susamların yapışması daha kolay olacaktır.
Yaklaşık 30 dakika kadar 280 derecede altın rengini alana kadar pişirin, daha sonra soğumaya alın.