250 gr. Kırmızı mercimek
2 kaşık yağ
Kırmızı biber
Tuz
Bir tencereye su konur , tuz atılır , kaynamaya bırakılır. Kaynarken ayıklanmış ve yıkanmış mercimekler ilave edilir. Pişip koyulaşınca indirilir. Tabaklara boşaltılır. Diğer yanda yağ eritilerek kırmızı biberle kızdırılır ve çorba üzerinde kaşıkla gezdirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc44707
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2009
3,352 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER
2 su bardağı mercimek
5 bardak su
2 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
Toz biber
Kimyon
Tuz
YAPILIŞI
Mercimek ayıklanır, yıkanır. İçinde 5 bardak su bulunan tencereye konulur. Tuz ve kimyon ilave edilerek çorba iyice koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın limon suyu eklenir. Bir tavaya yağ konularak ince doğranmış soğanlar yanmadan sararıncaya kadar kızartılıp çorbanın üzerine dökülür. Toz biberle servis edilir.