|
Makarna Cipsleri |
|
Çatladıkapı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Alaçatı/Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc65921
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011
2,307 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kelebek makarna
Yarım su bardağı mısır unu
Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pulbiber
Bir tencerede kaynattığınız tuzlu suda makarnayı 12 dakika haşlayın ve soğuk sudan geçirerek süzün. Daha sonra kağıt havluyla kurulayın. Bir kasede mısır unu, tuz, karabiber ve pul biberi iyice harmanlayın. Makarnayı bu karışıma bulayın. Kızdırdığınız sıvıyağa makarnayı atıp, yaklaşık iki dakika, altın rengi oluncaya kadar kızartın. Diğer yanda sos malzemelerini karıştırın. Makarnanın üzerine biraz tuz serpip, sosla birlikte ılık olarak servis yapın.
|
Makarna Cipsi |
|
paraf
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2012
Mesajlar: 65 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc84502
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2012
3,158 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış kelebek makarna
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
İstenilen baharatlar
Kızartmak için sıvı yağı
Makarnaları 12 dakika kadar haşlayın. Daha sonra bir bezin üzerinde kurutun. Büyük bir kabın içinde mısır unu ve galeta ununu karıştırın. İçine bolca baharat ekleyip karıştırın. Kızgın yağın içine atıp kızartın. Kızaran makarna ciplerinin üzerine tuz bol serin. Soğuyunca servis yapın.
Fotoğraf "Gülriz Öztürk" tarafından gönderildi. 02.07.2019
|
Makarna Cipsi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103277
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2014
2,216 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kelebek makarna
1 su bardağı mısır unu
Tuz
Karabiber, kırmızı pul biber
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Sos için:
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı kuru nane
1 diş sarımsak
Makarnaları 15 dakika kadar haşlayıp iyice süzün. Bir kabın içine mısır ununu koyup baharatlandırın. İçine haşlanmış kelebek makarnaları koyup harmanlayın ve elinizle fazla unu silkeleyip bol yağda kızartın. Sosla ikram edin.
|
Makarna Cipsi |
|
tercan
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc140977
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2019
666 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 paket makarna (uzunluğundan dolayı spagetti makarna kullanmayın)
3 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Toz kırmızı biber
Makarnayı bol suda 8-10 dakika kadar haşlayıp süzün. Haşlayıp suyunu süzdüğünüz makarnalarınızı soğuk suya tutup iyice yıkayın.
Mısır unu, parmesan peyniri, taze çekilmiş karabiber ve toz kırmızı biberi karıştırıp haşlanmış makarnalar ile harmanlayın. Makarnaları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsilerine tek kat olacak şekilde yayın ve 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
Sarımsaklı yoğurt sos ya da acı sos ile servis edebilirsiniz.
|
|