Kısa URL: https://ml.md/lc2598
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
3,773 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
300 gr haşlanmış makarna
2 yumurta
4-5 dilim domates
4-5 dilim dil peyniri
HAZIRLANIŞI
Bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Daha sonra buna haşlanmış makarnaları ilave edin. Tavada yağı iyice kızdırım, makarnaları içine boşattın. Arada bir makamalann yapışmaması için tavayı hareket ettirerek, 10 dakika kadar harlı ateşte her iki tarafını da kızartın. Dilimlenmiş domates ve dil peyniri ile süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "Ankara Kalesi" tarafından gönderildi. 06.05.2019
Kısa URL: https://ml.md/lc140226
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2019
1,192 defa indirildi / yazdırıldı
Makarna ½ paket
Galeta unu 3-4 çorba kaşığı
Yumurta 3 adet
Un 3-4 çorba kaşığı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Beşamel Sos:
Un 2 yemek kaşığı
Tereyağ 2 yemek kaşığı
Süt 2 su bardağı soğuk
Kaşar 1 su bardağı
Tuz 1 çay kaşığı
Karabiber tutam
Beşamel için, tereyağını erit, unu çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavur. İyice kavrulmuş una soğuk süt yavaşça eklenir.
İstediğiniz kıvama gelince kaşarı ve baharatları eklenir.
Makarnalar haşlanır, beşamel ile iyice karıştırılır.
Daha sonrasondan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp yuvarlayıp dondurucuya alınır.
10-15 dk dinlendirilip kendine getirilir. Ayrı bir yerde yumurtalar çırpılmış, un ve galeta unu bir kaseye alınmıştır.
Dinlenmiş makarnalarınızı, önce una sonrasında yumurta ve galeta unu şeklinde yağda kızartıp servis ediniz.