|
Makarna Suflesi |
|
Garam Masala
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25071
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2008
2,467 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr makarna
150 gr kaşar peyniri
1 su bardağı süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
50 gr tereyağı
Karabiber
Tuz
Un, tereyağı ile kavrulup kavrulup, yavaş yavaş süt dökerek muhallebi kıvamında pişirilir.
Rendelenmiş peynir, tuz ve karabiber katılır.
Peynir eriyince yumurta sarıları ilave edilir.
Yumurta akları da ayrı bir kapta mikserle kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Sosa ilave edilip, ateşten alınır.
Makarna haşlanıp, suyu süzdürülür, yağlanmış fırın kabına yerleştirilir. Üzerine sos dökülüp önceden kızdırılmış fırına konarak üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
|
Makarna Suflesi |
|
dedebebek
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.05.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc134007
Gönderme Tarihi: 11.May.2018
552 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
1 ½ su bardağı rendelenmiş peynir
1 ½ su bardağı rendelenmiş kaşar
1 su bardağı krema
5-6 domates
4-5 dilim pastırma, doğranmış
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Sos için:
7 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı un
1 litre ılık süt
Tuz
Karabiber
Makaranamızı 10 dk. tuzlu kaynayan suda tutup süzelip.Sonra tereyağ ile karıştıralım.
Şimdi sosumuzu hazırlayalım.
Yağı bir tavada eritip unumuzu katalım. Unu kavurduktan sonra süt, tuz, karabiber biraz ekleyip sosu koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Peynirleri rendeleyin. Pastırma, krema, karabiber hepsini makarna ile karıştırın.
Kaşar peyinirin bir kısmını üstüne serpmek için bırakın.
Galeta ununu biraz yağ ile tavada kavurun.
Onu da makarnalı karışıma katın.
Hepsini borcama yayıp üzerine domates dilimleri ve kaşar rendesi ile üstünü süsleyip 180 derecede 35-40 dakika pişirin.
|
|