|
Makarnalı Omlet |
|
TATLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 60 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc10090
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006
2,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
Makarna 500 gr. 2 numara
1 küçük paket margarin
6 adet yumurta
100 gr. ince çekilmiş ceviz içi veya rende kaşar peyniri
Makarnalar 2 kaşık tuz atılıp kaynamakta olan 10 bardak su içinde biraz dirice olarak haşlanır. Ve süzülür. Geniş ve derin bir kapta yağ eritilir. Ayrı bir kapta da yumurtalar 5 dakika kadar çırpılıp, haşlanmış ve süzülmüş olan makarnalar ile harman edilir. Ve yağlı kaba aktarılır orta hararetteki ateş üzerinde alt ve üstü pembeleşinceye kadar kızartılır ve servis tabağına alınır. Arzuya göre üzerine ceviz veya kaşar peynir rendesi ilâve edilerek servis yapılır.
|
Makarnalı Omlet |
|
sina
Aşçı
Kayıt: 17.10.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc42141
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2009
2,772 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
4 yumurta
600 gr. makarna
Tuz
Biber
150.gr. tereyağı
150 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Kaynar tuzlu suya makarnaları atarak iyice pişene kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra peynir, maydanoz ve tereyağı ile karıştırın. Yumurtaları tuz ve biber ile çırptıktan sonra yavaşça makarna ile karıştırın. 30 santim çapındaki bir tavada onbeş gram tereyağını eritin. Yumurta ve makarna karışımını tavaya koyarak iyice yayın. Tavayı ateşe koyduktan sonra arada sırada sallayarak kenarlarının da iyice pişmesine dikkat edin. Tavanın dibinde tereyağı kalmadığı zaman omletin yanmaması için biraz daha ilave edebilirsiniz. Omletin kenarları kızarmaya başladığı anda omleti bir tabağa ters çevirerek tavaya yeniden yağ koyun ve diğer yüzünü de kızartın. Daha önceden ısıtılmış geniş bir tabağa omleti çıktartarak sıcak sıcak servis yapın.
Not: Makarnalı omlet hazırlamak, iyi sonuç elde etmek isteyenler için bir sabır ve özen işidir. Omletin her iki yanı da iyice kızarmalı, ama ortası kuru olmamalıdır. Tereyağı yerine isterseniz zeytinyağı da kullanabilirsiniz.
|
Makarnalı Omlet |
|
aylinakışık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2008
Mesajlar: 48 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc75213
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012
2,449 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çeyrek paket spagetti
3 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
2 domates
100 gram beyaz peynir
Taze nane
Fesleğen
Makarnayı suda 10 dakika haşlayıp sürün. Tavaya tereyağını erittikten sonra üzerine makarnayı ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Düz bir şekil verip üzerine çırpılmış yumurtayı dökün. Pişmeye bırakın. Bu arada üzerine dilimleniş domatesi, peyniri ve yeşillikleri ekleyip omleti ikiye katlayın. Servis tabağına bölüştürün. İçine zeytin, biber ve kaşar peynir de kullanabilirsiniz. Hem enerji veren bir kahvaltısı hem de doyurucu öğlen yemeği olarak hazırlanabilir.
|
Makarnalı Omlet |
|
mor salkım
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc135143
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018
708 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket spagetti makarna
2 adet ince havuç (küp doğranmış)
1/2 su bardağı bezelye (konserve)
1/2 su bardağı mısır (konserve)
5 adet yumurta (hafif çırpılmış)
1 çay bardağı süt
90 gr. cheddar peyniri (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Büyük bir tencere kaynar suda makarnayı diri olacak şekilde haşlayıp, süzün. Başka bir tencerede su kaynatıp, havuçları katın, 5 dakika sonra bezelye ve mısırı ilave edip, havuçlar yumuşayana kadar pişirin ve süzün. Büyük bir kapta makarna, sebzeler, yumurta, süt, peynir, maydanoz, tuz ve karabiberi iki çatal yardımıyla yavaş yavaş harmanlayın. 20 cm. çapında ve fırına girebilecek bir kapta yağı ısıtıp, hazırladığınız karışımı içine eşit olarak yayın. Orta hararetli ateşte 4-5 dakika pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece ızgara konumundaki fırında 5 dakika daha pişirin. Biraz soğuduktan sonra dilimleyip, servis yapın.
|
|