|
Makarnalı Su Böreği |
|
numune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2010
Mesajlar: 43 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc55342
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2010
2,008 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
İçi için:
Yarım paket burgu makarna
2 dilim beyaz peynir
Sos:
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Üzeri için:
3 su bardağı su
Makarna haşlanır, süzülür. Sos karıştırılır. Yağlanmış tepsiye ilk yufka buruşturarak konur. Üzerine sos gezdirilir. İkinci ve üçüncü yufkalar da aynı şekilde konur. Makarnayla ve ezilmiş peynir karışımı yayılır. kalan üç yufka da aynı şekilde yerleştirilir. Kalan sos üzerine dökülür. Kare kare kesilir, 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca 3 su bardağı su gezdirilir, tekrar fırına verilir 10 dakika sonra fırından alınır.
ML® Kolay Su Böreği için tıklayın ML® Makarnalı Rulo Börek için tıklayın
|
Makarnalı Su Böreği |
|
gülbank
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129204
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017
824 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
4 adet yumurta (birinin sarısı alınacak)
½ paket haşlanmış çubuk makarna
1 adet maden suyu
250 gr beyaz peynir
Orta boy yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. Yufkanın bir tanesini tepsiye yayın. Sıvı yağ, yumurtalar ve sütü karıştırın. Yufkanın üzerine biraz sürün. İkinci yufkayı üzerine
koyun. Onun üzerine makarna, peynir ve sıvı karışımı karıştırarak yayın. Üçüncü yufkayı makarnanın üzerine kapatın. Ayırdığınız karışımı üzerine sürün. Kesip, maden suyu dökün. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecedeki fırında pişirin. 15-20 dakika sonra 150 dereceye alın.
|
Makarnalı Peynirli Su Böreği |
|
akıllı bıdık
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc132783
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2018
609 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket fiyonk makarna
2 kaşık tereyağı
4 adet yumurta
1 kase ufalanmış beyaz peynir
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yufka
Makarnayı bol suda 20 dakika haşlayın, süzün.
Tereyağı ile soteleyin. İçine yumurtaları ve peyniri ekleyin karıştırın. 1 su bardağı su ile yağı çırpın.
3 yufkayı alın. Orta boy tepsiyi margarin ile yağlayıp, yufkaların birini buruşturarak yayın.
Üzerine yağlı sudan gezdirin. Hazırlanan makarnanın yarısını yufkanın üzerine yayın. İkinci yufkayı da buruşturarak koyun ve üzerine yağlı suyu gezdirin.
Kalan makarnayı koyup, üçüncü yufkayıda aynı şekilde üzerine yayın.
Üzerine küp kesilmiş tereyağı parçaları yerleştirin. 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin.
|
Makarnalı Su Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165851
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2022
264 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket büyük boy kelebek makarna (haşlanmış)
3 adet yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı süt
Tuz
1 büyük kase peynir ve maydanoz karışımı
Üzeri için:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Karıştırma kabımıza 3 adet yumurta, 1 su bardağı sıvı yağ, 2.5 su bardağı süt ve tuzunu ilave edip karıştıralım. İç harcı için, 1 büyük kase peynirli maydanozlu harcımızı da ekleyip tekrar karıştıralım. Daha sonra haşlanmış 1 paket kelebek makarnamızı da ilave edip karıştıralım. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize 3 adet yufkamız dan birinci yufkamızı kenarlarından taşacak şekilde yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız iç harcımızdan yarısını dökerek yayalım.
Üzerine tekrar ikinci yufkayı yerleştirelim. Kalan iç harcımızın hepsini döküp yayalım. Son olarak kalan üçüncü yufkamızı da serip taşan kısımları da katlayalım.
Üzeri için 1 su bardağı süt ve 1 adet yumurta ile hazırladığımız harcımızı yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
|
|