2 su bardağı Hasata Mardin Kırmızı Mercimek
1 su bardağı Hasata Pilavlık Kadim® Horasan Bulguru
1 yemek kaşığı domatessalçası
1 yemek kaşığı bibersalçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Kimyon
Tuz
Su
Hasata Mardin Kırmızı Mercimek bir tencerede 3-4 defa iyice yıkanır.
Mercimeğin üzerini kapatacak şekilde su konur.
Mercimeğin taşmaması için içine kırmızı biber, iyice pişmesi için 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ konur ve mercimek pişirilmeye bırakılır.
Mercimek iyice piştikten sonra içine bulgur atılır azar azar su konarak bulgur açılıncaya kadar pişirilir.
Üzerine salçası eklenir.
Bir tavada ufak doğranmış soğanlar yağ ile sararıncaya kadar kızartılır.
Soğanlar bir miktar soğuyunca kırmızıbiber eklenir.
Hazırlanan bu sosun yarısı tencereye alınır, bir miktar sos da yemeklerin üzerine konmak için ayrılır.
Ocaktan alınan yemeğe sos ilave edilir ve servise sunulur.
Not: Malhıta aşını servis etmeden 1 saat kadar önceden hazırlamak aşın koyulaşmasını sağlayacaktır.
Kısa URL: https://ml.md/lc34017
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2009
6,197 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 yemek kaşığı kırmızı biber
2 baş soğan
1 su bardağı sıvı yağ
Yeterince tuz ve su
Tarifi
Kırmızı mercimek bir tencerede 3-4 defa iyice yıkanır. Mercimeğin üzerini kapatacak şekilde su konur. Mercimeğin taşmaması için içine kırmızıbiber, iyice pişmesi için 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ konur ve mercimek pişirilmeye bırakılır. Mercimek iyice piştikten sonra içine bulgur atılır azar azar su konarak bulgur açılıncaya kadar pişirilir ve salçası eklenir. Bir tavada ufak doğranmış soğanlar yağ ile sararıncaya kadar kızartılır, az soğuyunca kırmızıbiber eklenir. Hazırlanan bu sosun yarısı tencereye geri kalanı ise tabaklara konduğunda yemeklerin üzerine konur ve servis yapılır.