Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Malhıtalı Köfte (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Balık Köfte Tarifleri
Bulgur Köfte Tarifleri
Ciğer Köfte Tarifleri
Çiğ Köfte Tarifleri
Ekşili Köfte Tarifleri
İçli Köfte Tarifleri
Kadınbudu Köfte Tarifleri
Mercimek Köfte Tarifleri
Kroket Tarifleri
Nohut Köfte Tarifleri
Patates Köfte Tarifleri
Patlıcan Köfte Tarifleri
Peynirli Köfte Tarifleri
Pirinç Köfte Tarifleri
Püreli Köfte Tarifleri
Rulo Köfte Tarifleri
Salçalı Köfte Tarifleri
Sebze Köfte Tarifleri
Sulu Köfte Tarifleri
Sucuk Köfte Tarifleri
Şiş Köfte Tarifleri
Tavuk Köfte Tarifleri
Terbiyeli Köfte Tarifleri
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Malhıtalı Köfte (Gaziantep)

tariflerim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc139104
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2018
800 defa indirildi / yazdırıldı




Deniz Baran

Mercimeğin yarısı olan mercimektir. Haşlanır içine kısırlık bulgur konur ve şişinceye kadar dinlendirilir. Yağda soğan ve salca kavrularak mercimeğe konup yoğurulur. Daha sonda doğranmış yeşil soğan, maydanoz ilave edilir ve yoğurmaya devam edilir. Yoğurulduktan sonra avucunda sıkarak servis edilir.

Not: Malhıtalı köfte daha çok kadınların bir araya geldikleri zamanlarda yapılan bir yemektir. Gelinin çeyizinde Antep işi olmadığı zaman da kayınvalide misafirlere malhıtalı köfte yapar.



Malhıtalı Köfte (Gaziantep)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc88229
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2013
3,102 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


2 bardak kırmızı mercimek (malhıra)
1 bardak ince köftelik bulgur (simit)
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 bardak sadeyağ veya tereyağı
1/2 bardak zeytinyağı
1/3 demet tarhun veya 1 yemek kaşığı tarhun kurusu
2 demet maydanoz
2 adet soğan
6-7 adet taze soğan
2-3 adet taze sarımsak
4-5 yemek kaşığı pul kırmızıbiber
2 tatlı kaşığı tuz

Mercimeği bir tencerede üstünü birkaç parmak geçene kadar soğuk su ekleyerek ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın. Taşmamasına dikkat ederek tamamen yumuşayıp dağılıncaya kadar haşlayın. Suyunu oldukça çekip koyu bir çorba kıvamında olmalıdır. Tuzunu ekleyip ocaktan alın.
İçine köftelik bulguru ve salçaları ekleyin, ılınmaya bırakın.
Kuru soğanları ince ince kıyın. Sadeyağ ile zeytinyağını tavada ısıtın ve soğanları yağda iyice şeffaHaşıp yumuşayıncaya kadar çevirin. Soğanlar sararınca ateşten alın, biraz ılınınca içine 2 yemek kaşığı kırmızıbiber ekleyin.
Bu arada ılınan mercimekli bulgurlu karışımı yoğurmaya uygun bir tepsi veya leğene alın ve 5-6 dakika kadar yoğurun. Ilınan soğanları ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
Taze soğan, taze sarımsak, maydanoz ve tarhunu ince ince doğrayın. Hepsini, kalan 2 yemek kaşığı pul kırmızıbiberle birlikte mercimekli karışıma ekleyin. Hepsi iyice karışana kadar tekrar yoğurun.
Elinizi su ile ıslatarak avucunuzda çiğ köfteden irice sıkarak şekil verin. Bol maydanozla birlikte servis tabağına dizin ve pul kırmızıbiber ile süsleyin.

Not: Dilerseniz sadeyağ yerine zeytinyağı miktarını artırabilirsiniz. Kırmızıbiber miktarını, acı zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Bol tere, turp, salata, turşu ve ayranla servis yapın. Kırmızı mercimek Gaziantep'te malhıta olarak adlandırılır. Malhıtalı köfte olarak anılan Antep usulü mercimekli köfte en sevilen köftelerden biridir.



Malhıtalı Köfte (Gaziantep)

dobra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc73108
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2012
2,674 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı köftelik bulgur (simit)
10 adet taze soğan
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
3 su bardağı su
1/4 paket margarin
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Kırmızıbiber

Kırmızı mercimekleri ayıkladıktan sonra, 3 su bardağı suda kısık ateşte haşlayalım.
Mercimekler ezilecek kıvamda piştiği zaman, bulgurları da tencereye ilave edip, ağzı kapalı olarak şişmesini (yumuşamasını) bekleyelim. Kuru soğanların bir tanesini ince ince kıyarak, margarinde pembeleştirip, domates ve biber salçaları ile birlikte kavuralım. Diğer kuru soğanı, taze soğanlarla birlikte ince ince kıyalım. Kıydığımız taze soğanlardan bir tutamını da süslemek için ayıralım. Bekletmeye aldığımız mercimekli bulgur,iyice yumuşadığı zaman, kavurduğumuz soğanlı salçayı, ince ince kıydığımız soğanları ve sıvıyağı ilave edip, yoğuralım.
Yoğurduktan sonra köfteler sıkımlayıp, ayırdığımız taze soğanlar ve maydanozlar ile süsleyerek, salata yaprakları üzerinde servis tabağına koyup, ılık olarak servis yapalım.


Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 17.08.2015


Malhıtalı Köfte (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40464
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2009
2,790 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü

6 bardak kırmızı mercimek
3 bardak simit (ince bulgur)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tane kuru soğan
1 bardak sıvı yağ
2 demet maydanoz
250 gr. yeşil soğan
250 gr. yeşil sarımsak
Tuz, karabiber, su

Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak geçecek şekilde su ile ocağa konur.İçerisine biraz tuz ve biber attıktan sonra pişmeye bırakılır.Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve simit eklenerek 2-3 dk. daha pişirilir. Kuru soğanlar incecik doğranıp yağda kızartılır,ateşten alınarak kırmızıbiber ilave edilir.Diğer tarafta sebzeler doğranarak bir tarafa konur. Pişen mercimek ve simit karışımı biraz soğuyunca 5 dk. kadar yoğrulur. Yağ ve soğan karışımı buraya boşaltılır ve karışana kadar yoğrulur. Daha sonra maydanoz, soğan ve sarımsak katılarak küçük sıkmalar şeklinde yada kaşıkla yenecek şekilde tabaklara konularak servis yapılır.







Malhıtalı Köfte (Gaziantep) Tarifleri Şiş Köfte Tarifleri



(4 adet Malhıtalı Köfte (Gaziantep) 129,103 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort