|
Malhuta (Mahluta) Çorbası (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31887
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
3,957 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tencerede su kaynayınca içine kırmızı mercimek ve yarma katılır ve karıştırılır. İyice pişene kadar beklenir. Bir tavada yağ eritilir, içinde kişniş kavrulur ve pişen karışıma aktarılır. Tuzu ilave edilir, ateşten indirilir.
|
Malhuta (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32176
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
6,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İri yarma ve ayıklanmış, yıkanmış mercimek bir tencereye konur, üzerini aşacak kadar su eklenir. Tuzu ilave edilir ve karıştıra karıştıra pişirilir.
Diğer tarafta kişniş kavrulur, havanda iyice dövülür. Pişmiş malhutanın üzerine serpilir. Tereyağı eritilir ve malhutaya dökülür. Sıcak sıcak servis yapılır.
|
Mahluta Çorbası |
|
Itrı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2011
Mesajlar: 41 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc74335
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
2,320 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
6 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1 adet limon suyu
1 Tuz
1. Soğanın kabuğunu soyup iri iri doğrayın ve tencereye alın.
2. Mercimek, pirinç ve suyu ilave edip malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
3. Karışıma tuz, limon suyu ve kimyonu ekleyip blender’dan geçirin.
4. Çorbanız pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak sevis edin.
|
Malhuta Çorbası (Malatya) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170923
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2023
214 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya Valiliği
8-10 bardak su veya et suyu
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı kahverengi mercimek (Malatya’ya özgü mercimek)
1 çay bardağı orta bulgur (köftelik)
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı ıslatılmış nohut
2-3 yemek kaşığı tereyağı
2 baş kuru soğan
1-2 kaşık domates salçası
1-2 kaşık biber salçası
Reyhan
Tuz
Kırmızı pul biber
Mercimeği ayıklayıp yıkayın. Bir tencereye yıkanmış kırmızı mercimek, kahverengi mercimek, bulgur, pirinç ve ıslatılmış nohudu koyup, 8-10 bardak su veya et suyu ilave edip tencereyi ocağa koyun.
Kaynamaya başlayınca ateşi biraz azaltıp, kapağı yarım kapatarak pişmeye bırakın.
Ayrı bir tavada iki baş kuru soğanı, ufak, yemeklik şeklinde doğrayıp tereyağı ile sarartın.
Salçasını koyup salçayla birlikte ezin. Biraz çorba suyu ile karıştırarak kaynayan çorbaya ilave edin.
Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Kırmızı pul biber ve bolca reyhan serperek servis yapın.
|
|