Kısa URL: https://ml.md/lc33097
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2009
9,875 defa indirildi / yazdırıldı
Mısır unu elenip su içinde karıştırılarak lapa haline getirilir. Bu tepsiye boşaltılır. Üzerine kişilerin çokluğuna göre yuvalar açılır (Bardak vb ile ) yumurtalar tereyağda pişirilip her açılan yuvaya birer tane konulur. Etrafına peynirler bastırılır. Herkes önüne gelen yerdeki hamuru peynir ve yumurtalarla yer.
Kısa URL: https://ml.md/lc102952
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2014
3,180 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg mısır unu
1,5 litre su
500 gr süt
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr cerkes peyniri
150 gr margarin
Süt ve su büyük bir tencereye alınıp tuz ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan tencerenin içine mısır unu tahta kaşıkla karıştırılarak yavaş yavaş ilave edilir. Karıştıra karıştıra sertçe bir hamur oluncaya kadar karıştırılır. Pişirildikten sonra düz bir tepsiye yada servis tabağına alınıp ortası kaşıkla açılarak eritilmiş margarin ilave edilip kenarına Çerkes peyniri dilip servis yapılır.