125 gr tereyağı
180 gr toz şeker
2 yumurta
185 gr kek unu
4 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
Şurup için
6 yemek kaşığı mandalina suyu
6 yemek kaşığı pudra şekeri
Şurup için mandalina suyu ve pudra şekerini bir kasede karıştırın. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Süt, vanilya ve unu ilave edip spatula ile karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili kek kalıbına aktarın ve fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Keki fırından çıkarıp şurubu üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın.
Kısa URL: https://ml.md/lc88386
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2013
2,102 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Şurup:
1 su bardağı mandalina suyu
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
Karıştırma kabına yumurta ve şeker konur, mikserle 5 dakika karıştırılır. Üzerine diğer malzemeler eklenir, kısa süre karıştırılır. Harç, yağlanmış kek kalıbına dökülür. 170 derece fırına verilir, 45 dakika pişirilir. Bu arada şurup malzemesi bir taşım kaynatılır. Kek fırından çıkınca 10 dakika dinlendirilir. Kalıbın içindeyken ılık şerbet gezdirilir. 1 saat sonra servis yapılır.