Kerevizlerin kabuklarını soyup yıkayın küp küp doğrayıp limonlu suda bekletin.
Soğanı yemeklik, havucu arzuya göre kalın jülyen veya halka şeklinde doğrayın.
Tencerede soğanı ve havucu az yağda kavurun. Kerevizleri ilave edip karıştırın.
Mandalinaların suyunu sıkıp, su ile birlikte kerevize ilave edin.
Kerevizin yeşil saplarınıda yıkayıp doğrayarak ilave edin.
Zeytinyağı ve tuzunu ayarlayıp kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc118878
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2016
1,384 defa indirildi / yazdırıldı
Gizem Sadi
3 adet mandalina
½ limon
1 adet soğan
1 adet orta boy ayva
1 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy patates
Bir miktar kereviz sapı ve yaprağı
2 kaşık zeytinyağı
Bir tutam deniz tuzu
1 adet kesme şeker
Zeytinyağında piyaz şeklinde doğradığım soğanları karamelize ediyorum. Karamelize ettikten sonra kereviz saplarını koyup biraz karıştırıyorum. Ardından orta büyüklükte kare şeklinde doğradığım patatesi, kerevizi ve ayvayı karamelize olan soğanla beraber karıştırıyorum. Mandalina suyunu ve limon suyunu yemeğimin üstüne koyup 1 adet şeker, deniz tuzu ve yaprakları ekleyip ağzını sıkıca kapatıp kısık ateşte pişiriyorum.