|
Mandalinalı muhallebi |
|
LüküsHayat
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16896
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2007
2,723 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 adet mandalina,
4 adet yumurta,
2.5 su bardağı süt,
100 gram tozşeker,
2 çorba kaşığı un
Mandalinaların kabuklarını rendeleyin. Sütle bir süre kaynatın. Mandalinaların suyunu sıkıp, süzgeçten geçirin. Şekeri yumurta sarılarıyla birlikte çırparak, köpürtün. Unu yavaş yavaş yumurtaya ekleyin. Süt tenceresini içi su dolu bir başka tencereye oturtun.
Unlu karışımı süte yavaşça karıştırın. Kaynamadan ateşten indirin. Ilınınca mandalina suyunu ekleyin. Hızlı karıştırın. Servis yapın.
Fotoğraf "ahmet yüzbaşıoğlu" tarafından gönderildi. 15.11.2016
|
Mandalinalı Muhallebi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171287
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2023
190 defa indirildi / yazdırıldı
|
Muhallebisi için:
125 gr tereyağı
1 bardak un
3/4 bardak toz şeker
3 - 4 parça damla sakızı
1 lt süt
Mandalina sosu için:
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
3 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
2 çay bardağı su
Süslemek için:
Antepfıstığı
Tereyağını orta boy tencereye alarak ocağı kısık ateşe ayarlayın, yağ eriyince unu ekleyip un kokusu çıkana kadar 2 - 3 dakika karıştırarak kavurun.
Sütü eklerken bir yandan hızlıca karıştırın (topaklanma olmaması için), damla sakızını ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi mikserin yüksek hızıyla 10 dakika çırpın ve bekletmeden kaselerin 3/4 ü dolacak gibi pay edin.
Mandalinalı sos için; Toz şeker ve nişastayı küçük bir tencereye alarak karıştırın.
Mandalina suyu ve suyu ekleyin, orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve muhallebilerin üzerine pay edin.
Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın ve 2 saat beklettikten sonra üzerlerini antepfıstığı ile süsleyin.
|
|