Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kebaplar > Manisa Kebabı (16 adet - 466,232 defa bakıldı)

Manisa Kebabı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Manisa Kebabı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc31302
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2008
12,411 defa indirildi / yazdırıldı




Manisa İl Kültür Müdürülüğü

Malzeme:
Yumuşak tarafından 2/3 dana eti,
1/3 kuzu eti,
tereyağı,
sumak,
tuz,
domates,
yeşil biber,
kuru soğan,
maydanoz. (Soğanla maydanoz ince ince kıyılarak bir miktar sumakla karıştırılır.)

Yapılışı :
Dana ve kuzu eti karışık olarak çift kıyılmak suretiyle kıyma haline getirilir. Tuzlanıp iyice yoğrularak şişlere düzgün ve fazla kalın olmayacak bir şekilde sarılır. Şişlere sarılan kebaplar odun kömürü ateşinde pişirilirken, pideler de ayni ateşte ısıtılarak hafif kızartılır. Domates ve biberler de aynı ateşte hafif közlenir. Kızaran pideler servis tabağına alınarak kare kare kesilir. Pişmiş olan kebaplar da şekilleri bozulmadan düzgün bir şekilde pidelerin üzerine alınır. Kızdırılmış tereyağı gezdirilir, sumak serpilir. Közlenmiş domates ve biberle süslenip, soğan salatası ile birlikte servis yapılır.


Manisa Kebabı

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1120
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2006
4,395 defa indirildi / yazdırıldı




800 gr. kuşbaşı Kuzu eti
1 ad. Soğan
1 ad. Sivribiber
100 gr. Mantar
1 ad. Havuç
2 ad. Domates
2 ad. Dolmalık biber
2 ad. Patates
Margarin

Yağ eritilip, soğan kavrulur. Havuç ilave edilir. Kuzu kuşbaşı katılarak kavrulur. İnce doğranmış sivribiber, domatesin bir adedi (kabuğu soyulmuş) ilave edilip, pişmeye bırakılır. Tam pişmeden tepsiye dökülür ve fırına verilir. Piştikten sonra mantar, kuşbaşı patates (kızarmış), az maydanoz ilave edilerek krepe sarılır ve üzerine kalan domates dörde bölünerek sarılan krebin üzerine, 1 adet domates, 1 ad. biber ve sosundan da konularak orta hararetli fırında 10 dk. pişirilir.

Krep : 250 gr. una 2 ad. yumurta ve az erimiş tereyağı, yeteri kadar süt koyarak çırpılır. Çırpılan karışım süzdürülür ve 26 cm. genişliğindeki teflon tavada içine yağ sürülerek, bir kepçe karışım tavaya dökülerek alt, üst pişirilir.


Fotoğraf "baron" tarafından gönderildi. 20.08.2019


Manisa Kebabı

PELIN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.09.2005
Mesajlar: 40
Şehir: Çandarlı
Kısa URL: https://ml.md/lc5020
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006
3,492 defa indirildi / yazdırıldı




3 çorba kaşığı margarin
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
200 gr mantar
tuz
karabiber
kekik
krep hamuru için:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
sıvı yağ
8 dilim kaşar peyniri
2 adet domates
6 adet sivribiber

Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar 3 çorba kaşığı margarinde kavuralım. Havuçları halka halka dilimleyelim. 3 dakika daha kavuralım. Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ekleyip, pişirmeye devam edelim. Biraz su ilave edip, ağır ateşte yumuşayana dek pişirelim. Tuz ve biberini ilave edelim.
Krep için yumurtalar, un,süt,tuz ve sıvı yağı mutfak robotunda karıştıralım. Teflon tavayı yağlayalım. Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökelim. Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayalım. İki yüzünü de
pişirelim. Bütün krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirelim. Kenarlarını sarkıtalım.
Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp,krebin ortasına koyalım.Krebi bohça biçiminde toplayalım.Kaseyi hafifçe yağlanmış küçük bir tepsiye ters çevirelim. Diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye koyalım. Üzerlerine kaşar dilimlerini yerleştirelim.
Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5 dk ısıtalım. Fırından çıkarıp,krebin üzerine 1 dilim domates ve biber koyup,kürdanla tuttturalım.


ML® Dostan için tıklayın




Manisa Kebabı

SonaY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc58041
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2010
3,172 defa indirildi / yazdırıldı




Oktay Usta

3 yumurta
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için:
yarım kg kuzu eti
1 soğan
2 patates
5 adet mantar
sıvıyağ
tuz
karabiber
Fesleğen sos için:
1 domates
1 çorba kaşığı salça
fesleğen

Manisa kebabının iç harcı için et sıvıyağda sotelenmeye alınır. Daha sonra üzerine soğan eklenerek sotelenir. Daha sonra mantar doğranarak ilave edilir. Biraz su ve baharat eklenerek pişirilir.Etler ve mantarlar pişince içerisine diğer taraftan kızartılmış küp patatesler eklenir.
Diğer taraftan krep hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına yumurta alınarak çırpılır. İçerisine süt, sıvıyağ ve biraz tuz eklenerek alabildiği kadar (yaklaşık 1,5 su b. ) un ilave edilir. Hazırlanan krep hamurundan ince krepler yapılır.
İç harç ve krep hazır olunca krep yayılır, orta kısmına harç konularak önce karşılıklı kenarları daha sonra diğer kenarları kapatılır.Yağlanmış fırın kabına dizilir. Daha sonra üzerine 1 dilim domates, 1 dilim biber ve bir dilim kaşar peyniri konularak kürdanla tutturulur. !90 derecelik fırında pişirilir.
Kebap pişerken fesleğenli sos hazırlanır. Bunun için 1 domates renderelir.Üzerine salça ve biraz tuz eklenir. Ocaktan alınmasına yakın Doğranmış fesleğen eklenir. Kebap pişince sos ile servis yapılır.


Manisa Kebabı

yıldız
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 27
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc13099
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2007
2,962 defa indirildi / yazdırıldı




350 gr koyun kuşbaşı
1 adet iri kuru soğan
2 adet havuç
2 adet sivri biber
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
2 adet domates
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Krep için:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1,5 çay bardağı un
3-4 dal dereotu
2-3 dal maydanoz
Yarım çay kaşığı tuz

Soğan ince kıyılır, sıvı yağda kavrulur. Üzerine havuç eklenir, yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra kuşbaşı et ve doğranmış biber katılır. Et suyunu bırakıp çekince salça, küp doğranmış domates, tuz eklenir . Birkaç dakika sonra sıcak su katılır, 15 dakika sonra ateşten alınır. Maydanoz ve dereotu çok ince kıyılır.Üzerine kalan krep malzemesi eklenir,iyice çırpılır. Az yağlanmış tavaya krep hamuru dökülür iki yüzü pembe renkte kızartılır. Krep komposto kasesine yerleştirilir. İçine yeteri kadar etli malzeme suyu süzülerek konur. Ağzı büzdürerek kapatılır. Kat yeri alta gelecek şekilde servis tabağına yerleştirilir.



MANİSA KEBABI

Desdamona
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.07.2007
Mesajlar: 25
Şehir: Paris
Kısa URL: https://ml.md/lc15932
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2007
2,881 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. et (yağsız)
5 kaşık sadeyağ,
6 kaşık un,
1 soğan,
1 bardak süt,
1 Havuç,
3 yumurta.
3 bardak su,
1 kaşık çiçek yağı,
tuz.
3 kaşık çam fıstığı,

Unu süt yumurta, şekerle hamur yapın. Altıya ayırın. Bir kaşık çiçek yağını kızdırın, bu hamurlan boşaltıp hafifçe kızartın. Sonra bir komposto kâsesine koyarak içini doldurun. Ağzını kapatın, ters çevirip kâseden alarak fırında pişirin.
İçin hazırlanması: Fıstığını yağda kavurup çıkarın, küçük doğranmış yağsız eti de aynı yağda kavurun. Sonra da ince doğranmış soğan ve havucu atıp, et, suyunu çekene kadar kavurun. Biraz da un katın. 3 bardak su ve tuz koyup, 45 dakika kaynatın.


Manisa Kebabı

ölçü
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2010
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc54185
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2010
2,754 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER:
500 gram kuşbaşı et
2 orta boy havuç
2 orta boy patates
200 gram bezelye
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 orta boy domates
50 gram margarin
Kekik
Tuz
5 su bardağı su
Krep malzemesi:
Yarım su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 dal maydanoz
1 dal dereotu
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Soğanları ince kıyın, margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları ince ince dilimleyin, etlerle birlikte soğanlara ekleyin, 20 dakika kadar pişirin. Üzerine 5 su bardağı su, patates, bezelye, sarımsak ve tuz koyarak 45 dakika kaynatın, tyice pişen malzemeleri süzgeçten geçirip bir tepsiye yayın, üzerine kekik serpip suyunu çekmesi için 10 dakika 180 derece fırında pişirin. Krep için un, yumurta, süt ve tuzu iyice çırpın. Karışıma en son ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Teflon tavada ince krepler yapın. Hazırladığınız krepleri bir kaseye oturtun, içine etli harcı yerleştirin, bohça şeklinde katlayıp, ters çevirerek tepsiye dizin, üzerlerine birer dilim domates koyarak 180 derece fırında 10 dakika pişirin, sıcak servis yapın.


Fotoğraf "toprakana" tarafından gönderildi. 14.08.2016


Manisa Kebabı

Yurdal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.12.2011
Mesajlar: 61
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc71180
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011
2,426 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
İçi için:
1 kg yağsız kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kg arpacık soğan
2 adet kırmız biber
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber, kekik

Öncelikle tencerenin dibi ısındıktan sonra tereyağını da kuzu kuşbaşını pembeleşene kadar soteleyin. Kabukları soyulmuş bütün arpacık soğanları ilave edip kavurmaya devam edin. Küp doğranmış kırmız biberi ve suyu ekleyin. Kısık ateşte 1 saat et suyunu çekene kadar pişirin. İneceğine yakın tuz, karabiber ve kekik ilave edip karıştırın. Soğuması için bir kenara alın. Hamur için elenmiş unun ortasını havuz şeklinde açın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin. 30x30 cm büyüklüğünde bir hamur açın. Yağlanmış ısıya dayanıklı bir cam kabın dibine dolmalık fıstıkları serpiştirin. Üzerine de kenarları sarkacak şekilde hamuru yerleştirin. Soğuyan etli harcı yayın ve kenarlardan sarkan hamuru üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra ters çevirip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.


Manisa Kebabı

bambucu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.08.2019
Mesajlar: 49
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc144774
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2019
2,309 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram dana eti
250 gram kuzu eti
3 yemek kaşığı galeta unu
2 adet kuru soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 adet sarımsak
4 adet tırnak pide
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı yoğurt
4 adet biber
2 adet domates

Soğanları rendeleyin ya da robottan geçirin. Sarımsakları güzelce ezin.
Kıymaları soğan, sarımsak, galeta unu ve baharatlarla en az 10 dakika yoğurun.
Kıymadan ince uzun şeritler hainde köfteler hazırlayıp tepsiye dizin ve mümkünse dinlenmesi için buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
Döküm tavayı ısıtıp köfteleri yüksek sıcaklıkta pişirin.
Domates ve biberleri de köftelerin yağında kızartın.
Salçaları sulandırıp kaynatın ve sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Tereyağını eritip salçalı sosa ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
Tavaya biraz tereyağı koyup küp küp doğradığınız pideleri yağda çevirin.
Yoğurdu ince bir tabaka halinde pidelerin üzerine sürün ve tabaklara yerleştirin.
Salçalı sosu gezdirip en üste de köfteleri yerleştirdiğinizde Manisa kebabınız hazırdır!



Manisa Kebabı

cankardeş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.03.2014
Mesajlar: 35
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc96985
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2014
2,002 defa indirildi / yazdırıldı




2 patates
300 gram bonfile et
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 domates

Öncelikle patatesleri çok ince bir şekilde doğrayın, hatta isterseniz rendenin iri tarafından rendeleyin. Bonfile etleri de parmak şeklinde doğrayıp hazırlayın. Patatesleri biraz suda bekletip süzün ve tavanın içinde yağda kızartın. Tavadaki fazla yağı döküp etleri tavanın içinde 10 dakika çevirerek kızartın. Kızartılmış patatesleri tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve közlenmiş domates biberi ekleyin. Etleri pişirince üzerine koyup sıcak olarak ikram edin.


Fotoğraf "arap bacı" tarafından gönderildi. 01.11.2015


Manisa Kebabı

tombiyem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2019
Mesajlar: 27
Şehir: Adapazarı
Kısa URL: https://ml.md/lc141592
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2019
838 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kuşbaşı kuzu eti
2 adet patates
2 adet soğan
150 gram tereyağı
4 su bardağı su
4 adet sivri biber
1 adet yumurta
1 dal maydanoz
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet domates
3 çay bardağı un
1 su bardağı süt
1 dal dereotu

Tereyağını eritip kıyılmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ve ince ince dilimlediğiniz havuçları ilave ederek 20 dakika daha kavurun. Üzerine 4 bardak su, küp küp doğranmış patates, bezelye, kıyılmış sarımsak ve tuzu ekleyerek suyunu çekene kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Yemeğin suyunu süzüp üzerine kekik ekin. Kalan suyunu çekmesi için fırında 10 dakika pişirin.
Krep için un, yumurta ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Sütü ağır ağır ilave ederek sahlep kıvamına gelene kadar çırpın. İçine kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave edin. Hamurdan tavaya ince bir tabaka dökerek önlü arkalı pişirin.
Hazırladığınız krepleri bir kaseye oturtarak içine etle hazırlanan malzemeleri yerleştirin ve bohça şeklinde katlayın. Bohçaları ters çevirerek ısıya dayanıklı cam fırın kabına dizin. Üzerine yuvarlak domates dilimleri koyarak 200 derece fırında 10 dakika pişirin.



Manisa Kebabı

nadja
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 32
Şehir: Kiev
Kısa URL: https://ml.md/lc151027
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2020
511 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.muratbey.com.tr

500 gr kuzu kuşbaşı
1 su bardağı bezelye
2-3 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 su bardağı su
Tuz, Karabiber, Pul biber
Sıvı yağ
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı Muratbey tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
Krep için:
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
Üzeri için:
1 su bardağı Muratbey Plus Taze Kaşar Peynir rendesi

Yumurta, un, süt, su ve tuzu iyice karıştırın. Diğer tarafta krep tavanızı ısıtın, içerisine bir damla yağ ekleyip bir peçete ile bu yağı tavaya yayın. Ardından krep harcınızdan bir kepçe tavaya alın. Krep hamurunuzun üzerinde baloncuklar olduğunda diğer tarafını çevirin ve bu şekilde tüm krep harcınızdan krepler elde edin.
İç harç için: Tencereye sıvı yağı ekleyin, etleri ilave edin ve suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Küçük küpler şeklinde doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından 1’er dakika arayla biber, havuç, bezelye ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Daha sonra kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri tavaya ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber ve suyu da ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve kenara alın.
Beşamel sos için: Bir tavaya Muratbey tereyağı koyup eritin üzerine unu ekleyip kavurun, süt, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip sos kıvamı aldığında ateşten alın.
Kreplerin bir tanesini alın ve kenarları dışarı taşacak şekilde çukur bir kâsenin içine oturtun, kreplerin içine hazırladığımız iç harçtan doldurup kenara sarkan parçalarla üzerini kapatın. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine kâsedeki hazırladığımız içli krepi kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin. Üzerlerine beşamel sos gezdirin ve Muratbey D vitaminli taze kaşar dilimini yerleştirin. Peynirin üzerine domates dilimi ekleyin ve en üstünü biberiye ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.



Manisa Kebabı

makinist
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.01.2021
Mesajlar: 26
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc155411
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2021
388 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram dana eti
250 gram kuzu eti
Tereyağı
Sumak
Tuz
Domates
Yeşil biber
Kuru soğan
Maydanoz
Tırnaklı pide

Dana ve kuzu etini karışık olarak iki kez çektirerek kıyma haline getirin.
Tuzunu ekleyip iyice yoğurarak şişlere düzgün ve ince olacak şekilde sarın.
Kebapları odun kömürü ateşinde ağır ağır pişirin.
Aynı şekilde pideleri de hafifçe kızartın, domatesleri ve biberleri gözleyin.
Kızaran pideleri kare kare kesip servis tabaklarına alın.
Kebapları şeklini bozmadan pidelerin üzerine yerleştirin.
Tereyağını kızdırıp köftelerin üzerine gezdirin.
Sumak serpin.
Közlenmiş domates ve biberleri de etlerin çevresine dizin.
İnce kıyılmış maydanoz ve soğanı karıştırıp kebapla birlikte servis edin.



Manisa Kebabı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167700
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2022
377 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram dana eti
250 gram kuzu eti
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
Sumak
Maydanoz
Tuz

Dana ve kuzu etini karışık olarak iki kez çektirerek kıyma haline getirin.
Tuzunu ekleyip iyice yoğurarak şişlere düzgün ve ince bir şekilde sarın.
Kebapları tavada ağır ağır pişirin.
Aynı şekilde pideleri de hafifçe kızartın, domatesleri ve biberleri gözleyin.
Kızaran pideleri kare kare kesip servis tabaklarına alın.
Kebapları şeklini bozmadan pidelerin üzerine yerleştirin.
Tereyağını kızdırıp köftelerin üzerine gezdirin.
Sumak serpin.
Közlenmiş domates ve biberleri de etlerin çevresine dizin.
İnce kıyılmış maydanoz ve soğanı karıştırıp kebapla birlikte servis edin.



Manisa Kebabı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167940
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2022
193 defa indirildi / yazdırıldı




https://esenler.bel.tr/

1 adet bayat ekmek
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
100 gram mantar
200 gram küçük kuşbaşı kuzu eti
3 adet yumurta (krep için)
1 su bardağı süt (krep için)
1 çay bardağı un (krep için)
2 çorba kaşığı sıvı yağ (krep için)
4 dilim taze kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber, kekik, fesleğen
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Bayat ekmeği rondodan geçirip, hamur kabına alın. Yumurta, süt ve unu karıştırın. Akıcı bir hamur elde edin. Krep tavasında 4 adet krep yapın. Soğanı küp küp keserek soteleyin. İçine eti, yarım çay bardağı suyu, havuç, patates ve mantarı ilave ederek pişirin. Soğumaya bırakın. Fırın sütlaç (toprak) kaplarını yağlayıp krebi içine döşeyin. İçini harçla doldurun. Bohça gibi kapatıp bir dilim kaşar peynirini üstüne koyarak 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyince kadar pişirin. Servis yapın.



Manisa Kebabı

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1447
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179814
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2024
94 defa indirildi / yazdırıldı




MasterChef

500 gram dana eti
3 yemek kaşığı galeta unu
2 adet kuru soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı Kimyon
1 adet sarımsak
4 adet tırnak pide
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı yoğurt
4 adet biber
2 adet domates

Köfte için gerekli tüm malzemeleri derin bir kapta güzelce yoğurun.
Kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve bu parçaları çöp şişe dikkatlice dizin.
Hazırladığınız köfteleri 1 saat kadar buzdolabında dinlendirerek lezzetinin oturmasını sağlayın.
Dinlenen köfteleri döküm tavada ya da normal bir tavada her iki yüzü de iyice kızarana kadar pişirin.
Sosu hazırlamak için tereyağını bir tavada eritin ve üzerine salçayı ekleyip kavurun.
Ardından suyu ekleyerek sosun kıvam almasını sağlayın.
Sos hazır olduğunda ocaktan alın.
Tırnak pideyi dilimleyerek küçük parçalara ayırın ve servis tabağına yerleştirin.
Üzerine bir miktar yoğurt sürün ve ardından hazırladığınız sosu dökün.
Pişirdiğiniz köfteleri de pidelerin üzerine yerleştirin.
Son olarak köftelerin üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin ve ince kıyılmış maydanoz serpiştirin.
Közlenmiş biber ve domatesle birlikte sıcak olarak servis edin.







Manisa Kebabı Tarifleri Kebaplar



(16 adet Manisa Kebabı 466,232 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort