|
|
Manolya |
|
dakik
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.05.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc117622
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2016
1,172 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hacer Taş
3 yemek kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
5-6 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta sarısı
1-1,5 paket vanilya
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 poşet krem şanti
2 paket kakaolu biskivi
Damla sakızı
File badem
Labne, kremşanti ve bisküvi hariç tüm malzemeleri karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Damla sakızını da ekleyin. Soğuduktan sonra labne ve kremşantiyi ekleyin ve mikserle 3-4 dk. çırpın. Bisküvileri rondodan geçirin. Kullanacağınız bardak ya da kuplara sıra sıra dökün.(İstediğiniz kadar kat yapabilirsiniz) Her kata iki tatlı kaşığı bisküvi, 2 yemek kaşığı muhallebi ve aralarına da file badem koyun. Üzerini file badem ile süsleyin.
|
Manolya Tatlısı |
|
AnnemAnnem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc152213
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2020
365 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı krema
İçi için:
1 paket bisküvi
Dilediğiniz bir meyve (çilek, muz, kivi, şeftali, kayısı
)
Süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını bir tencerede karıştırın.
Ocağın üzerine alıp altını çok fazla açmadan karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirin.
Kıvam aldığında ocaktan alıp karıştırmaya devam ederek ılınmasını sağlayın.
Ilınan muhallebinin içine krema ve vanilya ekleyip mikserle güzelce çırpın ve soğuması için kenara alın.
Bu esnada bisküvilerinizi çok toz gibi olmayacak şekilde robottan geçirin.
Kullanacağınız meyveyi uygun biçimde ayıklayıp ufak parçalar halinde doğrayın.
Manolyayı servis edeceğiniz kuplara muhallebi, meyve ve bisküvi üçlüsünü dilediğiniz sırayla aktarın.
Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan üstünü dilediğiniz gibi süsleyip sonra servis edin.
|
|
Manolya Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
|
|