|
|
Mansaf (Ürdün) |
|
Figaronun Düğünü
Aşçı
Kayıt: 11.10.2007
Mesajlar: 15 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc18369
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2007
4,551 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pilav için:
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı safran
1 tatlı kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı su
Tuz
Et için:
150 gr kuzu eti
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı badem
2 yaprak lavaş ekmeği
Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Su, tuz ve safranı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmeye bırakın.
Kuzu etini kuş başı doğrayın. Bir tencerede bol suyla haşlayın. Suyunu süzüp yoğurtla karıştırın.
Bademi yağsız tavaya alıp kavurun. Lavaş ekmeğini bir tabağa alın. Üzerine pilavı, etrafına etleri yerleştirin. Kavrulmuş badem serpiştirerek sıcak servis yapın.
|
Mansaf (Ürdün) |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2125 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181011
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2024
49 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg kemikli kuzu eti (but veya kol kısmı)
2 litre su
1 adet büyük soğan (dörde bölünmüş)
3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
2 adet defne yaprağı
5-6 adet kakule tohumu
Tuz
500 gram jameed (kurutulmuş yoğurt) veya 500 gram süzme yoğurt
1 litre et suyu (etlerin haşlama suyu)
1 yemek kaşığı mısır nişastası (kıvamı ayarlamak için)
Tuz
3 su bardağı basmati pirinci
4,5 su bardağı su veya et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
Tuz
Shrak ekmeği veya lavaş ekmeği
Kavrulmuş çam fıstığı ve badem
Kıyılmış taze maydanoz veya kişniş
Kuzu etlerini büyük parçalar halinde kesin ve bol suyla yıkayın.
Bir tencereye etleri koyun, üzerine 2 litre su ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe ile alın.
Dörde bölünmüş soğanı, isteğe bağlı sarımsakları, defne yaprağını, kakule tohumlarını ve tuzu ekleyin.
Etler yumuşayana kadar yaklaşık 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin.
Pişen etleri tencereden alın ve bir kenara ayırın. Et suyunu süzerek saklayın (sos ve pirinç için kullanacağız).
Jameed'i bir gece önceden suya koyup yumuşatın.
Yumuşayan jameed'i blender veya mutfak robotunda püre haline getirin.
Süzme yoğurdu bir tencereye alın.
Yoğurda 1 litre et suyunu yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın.
Karışımı orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
Mısır nişastasını az miktarda suyla açıp sosun içine ekleyin ve karıştırın.
Tuzunu ayarlayın.
Pişen kuzu etlerini sosun içine ekleyin ve birlikte 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Pirinci birkaç kez yıkayarak nişastasını akıtın ve süzgeçte süzün.
Bir tencerede tereyağını veya zeytinyağını ısıtın.
Pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun.
Üzerine 4,5 su bardağı su veya et suyu ekleyin.
Tuzunu ayarlayın.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte, kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin.
Geniş bir tepsinin tabanına shrak ekmeğini veya lavaş ekmeğini serin.
Üzerine pişirdiğiniz pilavı yayın.
Soslu kuzu etlerini pilavın üzerine yerleştirin.
Kalan jameed sosunu yemeğin üzerine gezdirin.
Üzerini kavrulmuş çam fıstığı, badem ve kıyılmış maydanoz veya kişniş ile süsleyin.
|
|
Mansaf (Ürdün) Tarifleri Arap Yemekleri
|
|