Kısa URL: https://ml.md/lc53714
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2010
1,962 defa indirildi / yazdırıldı
Mantarları temizce yıkayıp doğrayınız ve haşlayıp süzerek tencerede biraz sadeyağ ve un ile meyane yaparak üstüne yeteri miktarda etsuyu dökerek çeviriniz. Kıyılmış maydanoz ve sarımsak karıştırıp kaynatınız. On dakika sonra mantarları koyup ve birkaç kez karıştırarak tabağa alınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc56651
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2010
1,912 defa indirildi / yazdırıldı
Mantarları iyice yıkamalı. (Daima ufak ve diri mantarları seçmelidir). Toprağa temas eden yerlerini kesmeli ve üstünün zarlarını çıkarmalı ve temizlemeli. Münasip parçalara da ayırıp haşlamalı. Kevgirde süzülmelerine terkedilmelidir.
Bunların haşlanmaları kolay olduğundan o sırada bir tencerede sadeyağ, un ve limonla bir meyane yapılmalıdır.
Sonra, tercihan et suyunu ve münasip tuzunu katmalıdır. Doğranmış maydanozla birkaç baş sarmısağı dişlere ayırıp tencereye atmalıdır.
Hârlı ateşte sekiz on dakika, bu meyaneyi kaynattıktan sonra, kevgirdeki mantarları da tencereye alıp karıştırmalı ve biraz sonra, çeşni tamam olacağından kurtarmalıdır.