|
Mantar Çorbası |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15178
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2007
3,153 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram taze mantar
1 Limonun suyu
1 litre et suyu
1 tatlı kaşığı yağ
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı un
1 çay kaşığı tuz
Bol suda yıkanmış mantarlar, bir tabaağa çıkarılır, üzerine limon suyu dökülerek iyice karıştırılır. Yağ bir tencerede kızdırılır ve üzerine mantarlar konularak bir iki dakika kavrulur ve et suyu ilave edilerek kaynatılır. Süt ile un küçük bir kapta iyice karıştırılıp, kaynamakta olan mantarlara eklenir, tuzu da konulup ağır ateşte yarım saat pişirildikten sonra servis yapılır.
|
Mantar Çorbası |
|
beyazgölge
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc33042
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2009
2,706 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. mantar
30 gr. margarin
1 büyük soğan
1 litre et suyu
tuz
karabiber
40 gr. un
1/2 kap yoğurt
Mantarları ayıklayıp yıkayın. Kalın dilimler halinde kesin. Margarini kızdırın. Mantarları içinde kızartın. Sonra ayıklanmış ve yemeklik olarak doğranmış olan soğanı ilave edip birlikte kavurun. 5 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sonra ısıtılmış olan et suyunu ilave edin. Tuz, karabiber ekin ve 15 dakika kaynatın. Unu, soğuksu ile karıştırıp çorbaya katın. 7 dakika daha pişirin. Sonra yoğurdu ilave edin. Karıştırın. Ocaktan alın. Çorba tabaklarına dağıtıp servis yapın.
|
Mantar Çorbası |
|
çemberimde gül oya
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara-Beypazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc63839
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2011
2,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
200 gram mantar
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çorba tereyağı
3 su bardağı su
2 adet sivribiber
Karabiber, tuz
Kırmızı pul biber
Mantarların kabuklarını soyup, sivribiberle beraber ince ince kıyın. Tereyağıylamantarları 5 dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ilave edip 5 dakika daha pişirin. Üzerine unu serpin ve sütü ilave edip tekrar karıştırın. Suyunu da ilave edip 5 dakika kaynattın. Üzerine kırmızıbiber serpip sıcak servis yapın.
|
Mantar Çorbası |
|
betül71
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc41449
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2009
2,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Çorba kasesi taze mantar
2 Çorba kaşığı un
1 Adet domates
Yeteri kadar su
Tuz
Çiçekyağı
1 Tutam dereotu
Tencereye çiçek yağını koyuyoruz. Unumuzu ilave edip, kısık ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak, kavrulmuş un kokusu gelene kadar karıştırıyoruz. Sonra 2 su bardağı soğuk su koyup, karıştırmaya devam ediyoruz. Çorbamızın kıvamını sıcak suyla ayarlıyoruz. Kısık ateşte kaynarken diğer taratta mantarları ince ince doğrayıp, az yağda soteliyoruz. Üzerine ince doğranmış domatesi ve dere otunu koyup, biraz daha soteliyoruz. Kaynamakta olan çorbamızın içine harcımızı ve tuzunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatıyoruz. Çorbamız servise hazır hale geliyor.
|
Mantar Çorbası |
|
denklem
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc46159
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2010
2,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mantar (yaklaşık 250 gr.)
1 tatlı kaşığı un
2 kaşık yağ
Tuz
Kırmızıbiber
1 yumurta
1 çay fincanı süt
Yarım limon suyu
Mantarı iyice yıkayınız. Şapka ve sap kısımlarını küçük karelere kesiniz. Bir tencereye 4-5 bardak su koyup, doğradığınız mantarları, limon suyunu ilâve edip mantarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Diğer tarafta yumurta sarısını, sütü bir kâseye koyup çatalla iyice karıştırınız. Çorba suyundan alıp terbiyeyi ılıklaştırınız. Hazırladığınız bu terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya kattıktan sonra bir taşım kaynatıp ateşten alınız. Çorbayı kâseye boşaltıp üzerine kırmızı biber ya da karabiber serpip servis yapınız.
|
Mantar Çorbası |
|
sümbül abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2009
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc40920
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2009
2,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. mantar
1 limon
8 bardak et suyu
2 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
2 kaşık katı yağ
Tuz
Mantarları yıkayıp doğrayın ve limon suyuyla beraber yağda kavurun. Üzerine et suyunu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın. Unla sütü iyice çırpın. Kaynayan suyu hızlı hızlı karıştırırken sütlü terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin ve tuzunu ilave ettikten sonra çok kısık ateşte pişmeye bırakın.
|
Mantar Çorbası |
|
lokomotif
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2013
Mesajlar: 38 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc92651
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2013
2,188 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
3 çorba kaşığı yoğurt
100 gram mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, nane, kırmızıbiber
Pirinci iki su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin, biraz ılındırın. Yoğurdu çırpıp içine dökün. Kıyılmış mantarı tavada tereyağıyla kavurduktan sonra çorbaya ilave edip beş dakika daha pişirin. Ezilmiş sarımsakları ilave edin. Zeytinyağında kırmızıbiberi yakıp nane ekleyin, çorbanın üzerine gezdirin, afiyetle yiyin.
|
Mantar Çorbası |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65530
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
2,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram mantar
2 çorba kaşığı un
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
4 su bardağı su
Mantarları ince kıyın ve tencereye tereyağını koyup mantarları 4 dakika kavurun ve kıyılmış sivri biberi ekleyip, üzerine un serpin kavurmaya devam edin. Sütü ilave edip üzerine su ilave edin ve 10 dakika kaynatıp sıcak olarak servis yapın.
|
Mantar Çorbası |
|
kadircan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67325
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2011
2,042 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet mantar
1 adet orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
4 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı un
Tencereye zeytinyağını koyun. Mantarları yıkayıp kurulayarak, ince ince doğranmış soğan ile tencereye ekleyin. Kavurmaya başlayın. İnce doğranmış maydanozu da ilave edin. Malzemelerin iyice rengi değişip, mantarlar iyice yumuşadığı zaman ocaktan alın.
Rendelenmiş muskat ve tuzu katıp karışımı blenderden geçirin. Sonra üzerine unu ve suyu ekleyip karıştırarak haşlayın. Patateslerin içlerini oyup kabuklarıyla 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Sıcak patatesleri içine çorbadan doldurup servise sunun.
|
Mantar Çorbası |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80088
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2012
1,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram taze mantar
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı yağ
2 litre et suyu
1 su bardağı süt
2 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı tuz
Mantarları bol suda yıkayınız, bir tabağa çıkarıp üzerine limon suyu döküp iyice karıştırınız.
Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Mantarları ilâve ederek 1 dakika mantarı kavurunuz.
Et suyunu ilâve edip kaynatınız. Küçük bir kapta süt ile unu iyice karıştırıp kaynamakta olan mantara karıştırarak yediriniz.
Tuzunu ilâve edip ağır ağır 30 dakika pişirip servis yapınız.
Fotoğraf "tarifsiz tarifler" tarafından gönderildi. 25.08.2018
|
MANTAR ÇORBASI |
|
varyete
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc96794
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2014
1,942 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet taze soğan
10 adet mantar
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
7 su bardağı ılık su ya da et suyu
Bir tutam köri
1 tatlı kaşığı tuz
Taze soğanı ince kıyıp bir çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Unu kalan tereyağında rengi dönene dek kavurun. İnce doğranmış mantarı ilave edip kavurun. Su ekleyip kaynayana dek karıştırın. Kaynamaya başlayınca taze soğanı katın. Tuz ve köriyi ilave edip 10-15 dakika pişirin.
|
Mantar Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101069
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2014
1,745 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
250 gram taze mantar
1/2 limonun suyu
1 çay bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kırmızıbiber
Bir fiske hindistancevizi
Mantarları yıkadıktan sonra parçlara bölün. Üzerine limon suyu gezdirip bekletin. Bir tencerede yağı eritin. Mantarları koyup birkaç dakika soteleyin. Et suyunu. katıp 10-15 dakika kaynatın. Sütle unu bir kapta karıştırın. Kaynayan çorbaya katın. Tuz ve kırmızıbiberi koyun. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin, servis yapın.
|
Mantar Çorbası |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123594
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
952 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Mantar 300 gr
Patates 400 gr
Havuç 150 gr
Soğan 100 gr
Su 2 Lt
Bitkisel Yağ 20 ml
Tuz (isteğe göre)
Baharatlar
Mantar ve sebzeler 1 cm'lik küpler şeklinde kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine ayçiçek yağı dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 10 dakika olarak ayarlayın. "Başlat" tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye havuç ve soğan koyun. Çalışma modu bitene kadar kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. "İptal/Isıtma" tuşuna basın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine geri kalan malzemeleri koyun, su tuz, baharat ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA pişirme süresini 40 dakika olarak ayarlayın. "Başlat" tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Mantar Çorbası |
|
hacercorum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2018
Mesajlar: 53 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc141445
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2019
736 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet kültür mantarı
6 su bardağı su
2 diş sarımsak
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım adet limon
Süslemek için:
Maydanoz
Önce mantarların saplarının ucunu düzeltip, iyice yıkayın. İnce doğrayarak, içinde limon suyu bulunan suda 10 dakika kadar bekletin. Böylece mantarlar kararmayacaktır.
Tencereye suyu ya da et suyunu alın. Mantarları ekleyerek 30 dakika kaynatın. Derin bir kasede unu yoğurtla ezip, çorbanın suyundan ekleyerek ılıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş kaynayan tencereye karıştırarak katın. 10 dakika kadar sonra incecik kıyılmış sarımsakları ekleyin, 5 dakika daha ateşte tutup ocaktan alın.
Çorbanın servisine yakın kırmızı pul biberi eriyen tereyağında kavurun. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Not: Kararmaması için mantarları limonlu suda haşlayın.
|
Mantar Çorbası |
|
hümaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.01.2014
Mesajlar: 42 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc140125
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2019
598 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
8-9 adet kültür mantarı
1 adet küçük kuru soğan
1 su bardağı süt
1 litre sıcak su
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Tereyağı
Kırmızı biber
Mantar çorbası yapımı için öncelikle mantarları yıkayıp çok minik doğrayalım.
Soğanı çok ince doğrayıp sıvıyağda çevirelim.
Mantarları da ekleyelim ve az sulanana kadar kavuralım.
Unu ekleyelim bir iki daha çevirelim.
Karabiberi ekleyelim ve sıcak suyu ekleyip kaynadıktan sonra oda sıcaklığındaki sütü ekleyip kaynara çıkana kadar karıştıralım.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra 10 dk pişirelim ve altını kapatıp tuzunu atalım.
Mantar çorbasını servis ederken tereyağı ve kırmızı biberle hazırladığımız yağı üzerine gezdirelim. Lezzetli Mantar Çorbası servise hazır.
|
Mantar Çorbası |
|
deneysel
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140641
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2019
544 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram mantar
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı un
3 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
1 kutu (200 ml) krema
Karabiber
Pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Çekilmiş karabiber
Kıyılmış dereotu
Mantarları yıkayıp, kıyın. Kararmaması için içinde limon suyu bulunan bir kaba alın. Zeytinyağı, kıyılmış sarmısak ve limon suyundan çıkardığınız mantarı tencereye alıp, suyunu çekene dek pişirin. Un ilave edip, unun kokusu gidene kadar kavurun. Et suyu, süt ve krema ekleyip kaynamaya bırakın. Mantarları hafif dişe gelecek şekilde blenderden geçirin. Karabiber, pulbiber ve tuz ekleyip ocaktan alın. Üzerine karabiber serpip, dereotu ile servis yapın.
|
Mantar Çorbası |
|
adım dilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc149222
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2020
348 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
Mantarlı güzelce yıkayıp temizleyin.
Ardından küp küp doğrayıp tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Limon suyunu da ekleyip mantarları güzelce haşlayın.
Farklı bir tencerede tereyağını eritin. Unu da ilave edip kavurun.
Unun rengi değişince sütü ekleyin.
Daha sonra su, karabiber ve tuz ilave edin.
Mantarları da süzüp ekleyin ve kaynayana kadar pişirin.
|
Mantar Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158330
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2021
346 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Mantarları haşlayın ve siyah suyunu süzün. Derin bir tencerede yağı kızdırıp önce unu sonra sütü ekleyin. Krema kıvamı elde edeceksiniz. Bu aşamada mutlaka tel çırpıcı ya da blender kullanın. Ardından mantarları süzüp üzerlerine 1 limonu sıkın. Hazırladığınız sütlü karışıma limonlamış mantarları ekleyip karıştırın. Çorbanın tuzunu da attıktan sonra su ekleyerek pişmeye bırakın. Kaynadıktan sonra 2 dakika daha pişirin.
|
Mantar Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168099
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2022
311 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet mantar
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 litre sıcak su
1 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
İlk olarak mantarları ve soğanları güzelce yıkayın ve küçük küçük doğramaya başlayın.
Ardından bir tavaya alın. İçine yağ döktükten sonra güzelce kavurmaya başlayın.
Mantar ve soğanlar renk değiştirene kadar kavurmaya devam edin.
Sonra unu ilave edelim ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Bir taraftan karıştırırken bir taraftan da suyumuzu ekleyelim ve orta ateşte çorbamızı kaynamaya bırakalım.
Çorba kaynadıktan sonra üzerine baharatları ilave edelim.
Son olarak, üzeri için tereyağını bir tavada pul biber ekleyip kızdıralım.
|
Mantar Çorbası |
|
raziye hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2020
Mesajlar: 42 Şehir: İskenderun Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc155636
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2021
269 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 kültür mantarı
1 soğan
2 diş sarımsak
2 kaşık un
1 bardak süt
1 litre sıcak su
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp sıvıyağ koyduğunuz tencerede kavurun. Doğranmış mantarları tencereye alıp sularını salmasını bekledikten sonra un ilave edip karıştırın. Sıcak su ekleyip kaynattıktan sonra sütü ilave edin. O da kaynayınca 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirip karabiber ve tuzunu da ekleyin, ocaktan alın.
|
|